Katja Požun že na stopničah


Katja Požun je v Hinterzartnu stopila na stopničke [foto: GEPA]

Skakalke so s posamično tekmo v nemškem Hinterzartnu odprle letošnjo sezono poletne velike nagrade. Uvodna preizkušnja se je nadvse uspešno končala tudi za slovenski tabor, saj je Katja Požun zasedla tretje mesto. Članica SK Zagorje je s skokom 100,0 m omenjeno pozicijo zasedala že po prvi seriji, v finalu pa je zmogla sicer 2,5 metra manj, a je to še vedno zadostovalo za uvrstitev na zmagovalni oder. “Sem kar zadovoljna, ker sem imela na začetku poletja manjše težave. Imela sem dobre pa tudi slabe skoke. Danes mi je uspelo napraviti dva lepa skoka, ampak se še vedno da napredovati. Današnjo tekmo sem vzela povsem resno, čeprav se tekme ni udeležilo veliko držav. Vsaka tekma se mora vzeti kot tekma in na njej nastopiti po najboljši moči. Rezerve imam še v tehniki, kjer me tekom poletja čaka še delo,” je po tekmi dejala Katja Požun.

Tik za njo se je uvrstila Maja Vtič, ki je tako kot reprezentančna kolegica v prvo skočila bolje (100,0 m). V finalu je 27-letnica pristala pri 97,0 m. “S treningi sem zaradi poškodbe pričela nekoliko kasneje, a se s tem ne obremenjujem preveč. Nasprotno, menim celo, da mi je koristilo. S tekmo in pripravljenostjo sem zelo zadovoljna. Skoki so konstantni na dokaj solidnem nivoju, seveda pa so še rezerve na mizi, kjer izgubljam na daljavi in hitrosti. V zadnjem letu je to moja najboljša uvrstitev, tako da mi je današnje četrto mesto lepa spodbuda za naprej,” je analizo svojih nastopov napravila Maja Vtič.


S četrtim mestom je Maja Vtič potrdila dobro formo [foto: GEPA]

Zmage se je sicer razveselila Kanadčanka Alexandra Pretorius (103,5; 102,5), ki je bila tokrat boljša tudi od lanskoletne zmagovalke svetovnega pokala Japonke Sare Takanashi (104,0; 103,5). Tretje mesto je kot rečeno osvojila Požunova. “Razplet na vrhu me je nekoliko presenetil, vendar je tudi lani Kanadčanka v tem obdobju dosegla zmago. Za Japonko pa nisem več presenečena, da izgublja zmage, saj ne dela doskoka,” pa zmago Pretoriusove pokomentirala Vtičeva.

Do točk so prišle tudi preostale slovenske predstavnice. Eva Logar (97,0; 98,5) je bila 12., Urša Bogataj (95,5; 95,5) 18. in Špela Rogelj (92,5; 96,5) 19.

Berčič: Smo na pravi poti

Za nami je prva tekma poletne velike nagrade. Vzeli smo jo kot neko testno tekmovanje, ker nismo niti približno vedeli kakšne so razmere. Vsaj z uvrstitvijo Maje in Katje moramo biti izredno zadovoljni. Preostala dekleta so imela vsaj en soliden skok. Smo na pravi poti. Združiti moramo pravzaprav vse sile, tisto pravo energijo in nadeljevati ter nadgraditi našo formo predvsem pa tehniko naših skokov,” je po tekmi razmišljal glavni trener Jože Berčič.

V soboto je na sporedu mešana ekipna preizkušnja, kjer bodo nastopi Maja Vtič, Katja Požun, Nejc Dežman in Matjaž Pungertar. V nedeljo sledi še posamična moška tekma.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Hinterzarten :. Uradni rezultati
Izjava: Jože Berčič (.mp3)
Izjava: Katja Požun (.mp3)
Izjava: Maja Vtič (.mp3)


Leave a Comment