Katja Požun na stopničkah v Hinzenbachu

Neugodne vremenske razmere so že skoraj značilne za svetovni pokal v smučarskih skokih za dekleta. Podobno je bilo tudi danes na tekmi v avstrijskem Hinzenbachu, kjer je žiriji v finalni seriji ponagajal premočan veter spremenljivih smeri. Tako je vsega tri tekmovalke pred zaključkom tekmovanja po predhodnih prekinitvah žirija sprejela odločitev, da finalno serijo odpove in za končne rezultate obvelja prva serija.

Zmago je tako slavila domačinka Daniela Iraschko, ki se je svojim privržencem predstavila z novo pričesko, druga je bila vodilna v svetovnem pokalu Američanka Sarah Hendrickson, tretja pa Katja Požun, ki je tako na najboljši možni način povabila vse ljubitelje smučarskih skokov na tekme v Ljubno ob Savinji, kjer se bo svetovni pokal ustavil prihodnji konec tedna. “Z današnjim nastopom sem zelo zadovoljna. Tekma je bila težka, saj je bil močan veter, včasih se je tudi spreminjal. Tako nismo vedeli, kako bo, ampak sem naredila kar soliden skok. Imela sem tudi nekaj sreče z vetrom, potem se je vse izšlo. Nekoliko mi je žal, da nisem uspela skočiti tudi v drugo. Ko smo odšle iz zaletne rampe, so se razmere umirile. Me zanima, kako bi se izšlo še v drugo. Na jutrišnji tekmi pa upam, da bom naredila še boljši skok kot danes, saj imam še nekaj rezerve,” je po tekmi dejala Požunova, ki je poskrbela za letošnje prve stopničke naših skakalk. Katjin uspeh sta dopolnili Špela Rogelj na osmem in Maja Vtič na desetem mestu.


Sarah Hendrickson, Daniela Iraschko in Katja Požun [foto: FIS]

Ostalim trem slovenskim predstavnicam se žal ni uspelo uvrstiti med dobitnice točk. Obetavna Urša Bogataj je končala na 34. mestu, Anja Tepeš je bila 38. in Manja Pograjc, ki je prvič nastopila med svetovno elito, 41.

Letos se nas prav drži nestabilno ozračje. V prvi seriji se je žirija prav potrudila, bila je tudi poštena serija. V drugi seriji se je začelo dogajati z vetrom. Bil je prisoten močnejši veter različnih smeri. Žirija se je zelo dolgo trudila, da bi tudi finalno serijo izpeljala, morda celo predolgo. Nato je naredila najbolj pametno in racionalno potezo. Rezultatsko smo uspešno opravili s tekmo, saj imamo tri tekmovalke med najboljšo deseterico. Osebno dekletom čestitam. Kot trener pa še vedno gledam z določeno mero kritike glede samega skakanja, na tehnično izvedbo. Upam, da bomo te napake odpravili že na jutrišnji tekmi,” je po tekmi dejal Matjaž Triplat.

Jutri se bodo dekleta pomerila še na eni tekmi.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinzenbach :. Uradni rezultati
Izjava: Matjaž Triplat (.mp3)
Izjava: Katja Požun (.mp3)Katja Požun [foto: GEPA]

Leave a Comment