Katja Požun: “Pritiska ne čutim”

Ljubno ob Savinji bo gostilo najboljše skakalke sveta. Glavni trener naših deklet Matjaž Triplat je dekleta dobro pripravil na domačo tekmo. “Vražje Slovenke”, kakor so se poimenovala, v zadnjem času kažejo odlično formo.


Katja Požun [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Z letošnjimi rezultati nekoliko izstopa Katja Požun, ki je se že veseli nastopa pred domačimi navijači: “Pritiska ne čutim, prej sem bolj motivirana zaradi domačih navijačem. Upam, da bo tam čim več ljudi in čim boljše vzdušje. Forma ostaja ista, upam pa, da bom odpravila napake, ki še ostajajo,” je dejala Požunova, ki je minuli konec tedna v Hinzenbachu poskrbela za prve ženske stopničke v svetovnem pokalu.

Domačih navijačev se veseli tudi Maja Vtič: “Seveda so domači navijači velik plus, dajo ti dodatno motivacijo in energijo.” Tekom sezone je imela nekaj težav s hrbtom Špela Rogelj, vendar pred domačo tekmo ostaja optimistična: “Pričakujem samo dobre skoke, rezultati pa bodo pokazali kakšni so ti dobri skoki. Seveda je domača tekma nekaj posebnega, kot so dejale pred mano. Tvoji navijači ti dajo večjo motivacijo za boljše skoke.” Najmlajša članice šestčlanske ekipe Urša Bogataj si želi, da se ji vrnejo občutki, ki jih je že imela: “Mislim, da sem pripravljena kar v redu. Glede na to, da zdajle nekaj časa ni bilo najboljše forme, verjamem, da se bodo občutki sestavili, in da naredim skoke, ki jih znam narediti.


Anja Tepeš [foto: GEPA]

Nič ne obljubim, samo to, da se bom maksimalno potrudila,” je menila Anja Tepeš, podobnega mnenja pa je bila tudi Manja Pograjc: “Tiste najboljše forme še nimam, skoki so nekateri boljši nekateri slabši. Upam, da bom najboljše sestavila na Ljubnem in potem bo tudi rezultat dober.

Leave a Comment