Katja Požun šesta v Hinzenbachu

Po včerajšnjih stopničkah Katje Požun na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta v avstrijskem Hinzenbachu, je tokrat skakalke iz Zagorja ob Savi znova nastopila dobro in se uvrstila na šesto mesto. “Hinzenbach zapuščam zadovoljna, sicer nisem naredila najboljših skokov, vendar sem z uvrstitvami vseeno zadovoljna. Upam, da bom prikazala tudi svoje najboljše skoke, kar mi zaenkrat še ni povsem uspelo. Danes smo imele v prvi seriji le tri veter v hrbet, med temi nesrečnicami sem bila tudi sama. Ker skok ni bil popoln, me je to še nekoliko bolj kaznovalo,” je po tekmi dejala Požunova in se že usmerila na prihodnje tekme pred domačimi navijači v Ljubnem: “Želim si, da popravim malenkostne napake, ki jih še delam. Bolj se moram še osredotočiti na položaj, potem pa upam na čim večjo srečo.” Včerajšnje deseto mesto je tudi danes ponovila Maja Vtič. Med dobitnice točk pa se je uvrstila še Urša Bogataj, ki je osmo tekmo svetovnega pokala v letošnji sezoni končala na 27. mestu.


Maja Vtič [foto: GEPA]

Zmage se je znova razveselila domačinka Daniela Iraschko, ki je v finalni seriji napadla iz četrtega mesta in s skokom 91,5 metra uspela ugnati vse tekmice. Drugo mesto je zasedla Američanka Sarah Hendrickson, tretja pa je bila njena rojakinja Lindsey Van.

Preostale tri slovenske predstavnice niso vknjižile novih točk. Špela Rogelj je bila 34., Manja Pograjc 40. in Anja Tepeš 44.

Svetovni pokal se nadaljuje prihodnji konec tedna v Ljubnem (11. in 12. februar).


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinzenbach :. Uradni rezultati
Izjava: Matjaž Triplat (.mp3)
Izjava: Katja Požun (.mp3)Katja Požun [foto: GEPA]

Leave a Comment