Katja Požun: “Sprememba je dobrodošla”


Katja Požun, Maja Vtič, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Eva Logar v letošnji sezoni vadijo pod vodstvom novega trenerja Jožeta Berčiča [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Po koncu zimske sezone je trenersko mesto ženske skakalne reprezentance zapustil Matjaž Triplat. Na njegovo mesto je sedel izkušeni Jože Berčič, ki je v zadnjem obdobju deloval v državnem panožnem centru v Kranju. “V letošnjem letu se je pri dekletih zamenjalo vodstvo. Sprememba je dobrodošla. Priprave potekajo po načrtu, saj pri skokih ne moreš kakšne tople vode odkriti. Pripravljamo se tako kot pretekla leta,” je vzdušje pod vodstvom novega trenerja opisala lani najboljša slovenska skakalka Katja Požun. Z njenimi ugotovitvami se je strinjala tudi Eva Logar: “Letos je nekoliko drugačen način dela, kot smo ga poznale v preteklosti. Skoki niso na slabem nivoju, vendar se jih da z veliko dela še izboljšati.

Poleg zgoraj omenjenih skakalk je Berčič na prvo postajo poletne velike nagrade v nemški Hinterzarten odpeljal še Uršo Bogataj, Majo Vtič in Špelo Rogelj.

Leave a Comment