Katja Višnar 13. v Drammnu

Na predzadnjem šprintu za svetovni pokal v teku na smučeh je v norveškem Drammnu zmagala Poljakinja Justyna Kowalczyk, ki je s tem zabeležila že deseto zmago v letošnji sezoni. Drugo in tretje mesto je pripadlo mladima Norvežankama Heidi Weng ter Ingvild Flugstad Oestberg.

Katja Višnar je v kvalifikacijah dosegla drugi čas. V izločilnih bojih je s štartom v četri skupini imela nekaj težav v gneči tekmovalk in pritekla v cilj kot tretja. ter s tem izgubila možnosti za nadaljnje boje. Višnarjeva je tako osvojila končno 13. mesto. Vesna Fabjan je z 31. mestom za 41 stotink izgubila možnost za izločilne boje.


Katja Višnar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Škoda, lahko bi dosegla še več, saj sem se počutila izjemno močno. Bila sem 2 krat zaprta in nisem dobila priložnosti priti v ospredje. Ko sem v ciljnem vzponu prišla v svojo smučino sem pridobila 2. mesti, bila sem močna, vendar je bilo to premalo za nadaljnje boje,” je povedala Višnarjeva.

Med moškimi je slavil domačin Petter Northug pred Kazahstancem Alexeyem Poltoraninom in Rusom Nikito Kriukovim.

Tekaška karavana svetovnega pokala se seli na Holmenkollen, kjer bosta v soboto in nedeljo kraljevski preizkušnji na 30 km za ženske in 50 km za moške v prosti tehniki.


Rezultati: Svetovni pokal .: Drammen :. Šprint (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Drammen :. Šprint (m)


Leave a Comment