Katja Višnar in Vesna Fabjan šesti na ekipnem šprintu

Katja Višnar in Vesna Fabjan sta na današnjem ekipnem šprintu v prosti tehniki na svetovnem prvenstvu v Val di Fiemmu osvojili odlično šesto mesto. Za seboj sta pustili reprezentance Rusije, Nemčije, Poljske,… Naslov svetovnih prvakinj je šel v roke štafeti Kanade v postavi Jessica Diggins in Kikkan Randall. Svetovne podprvakinji sta postali Švedinji Charlotte Kalla in Ida Ingemarsdotter, bronasto medaljo pa je osvojila Finska (Riikka Lilja Sarasoja, Krista Lahteenmaki). Brez medalje na je četrtem mestu ostala Norveška.


Katja Višnar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Danes je bilo umetnost stati na smučeh, nekje se je udiralo, nekje je drselo. Z Vesno sva se potrudile do zadnjega atoma moči, bila je izredno težka tekma. V kvalifikacijah je bilo precej težje kot v samem finalu. Konkurenca je bila zelo močna, saj so države postavile v štafete dekleta za distance. Z rezultatom smo zadovoljni. Čaka nas še štafeta, osebno pa je moja naloga sedaj, da pozdravim kašelj in si povrnem glas,” je povedala Višnarjeva.

Pri moških je naslov svetovnih prvakov prinesel veselje ruski dvojici (Alexey Petukhov, Nikita Kriukov), podprvaka sta postala Šveda Marcus Hellner in Emil Joensson. Bronasto medaljo pa sta osvojila Kazahstanca Nikolay Chebotko in Alexey Poltoranin. Boštjan Klavžar in Rok Tršan sta osvojila 24. mesto.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Val di Fiemme :. Ekipni šprint (ž)
Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Val di Fiemme :. Ekipni šprint (m)


Leave a Comment