Katja Višnar peta na zadnjem šprintu sezone

Katja Višnar je na zadnjem šprintu za svetovni pokal v švedskem Stockholmu osvojila odlično peto mesto. Zmagala je Poljakinja Justyna Kowalczyk, ki je že pred finalom v Falunu konec tedna, dobitnica velikega kristalnega globusa. Na drugem mestu je pristala Norvežanka Marit Bjorgen, tretjega mesta pa se je veselila Finka Kerttu Niskanen.


Katja Višnar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Višnarjeva je dosegla tretji čas kvalifikacij. S štartom v peti izločilni skupini četrtfinalnih bojev se je z lahkoto uvrstila v polfinale, kjer je prav tako brez težav opravila s konkurenco. Sledil je finale, kjer je Katja že na začetku potegnila, se izognila padcu dveh finskih tekmovalk ter bila tako v ospredju s kasnejšo zmagovalko Kowalczykovo. V ciljni ravnini pa je nekoliko popustila in osvojila letošnjo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. “Bila sem izredno utrujena v finalu. V polfinalu sem se izčrpala, s štartom v drugi polfinalni skupini sem imela nato manj odmora. Škoda je, ker sem po padcu deklet v finalu izgubila priključek z Justyno in nisem bila v zavetrju čez prelomnico, kjer je zelo pihalo. Bila je težka tekma, težki pogoji, bilo je vetrovno kot še nikoli. Imela pa sem izvrstne smuči, odločili smo se za boljšo drsnost ter slabši oprijem, kar se je izkazalo za pravilno odločitev. Danes odpotujemo v Falun, kjer bom štartala prolog,” je povedala Višnarjeva, ki jutri praznuje 29. rojstni dan.

Katja je naredila odličen rezultat, izenačila je lansko uvrstitev, sicer je malo zmanjkalo za kako mesto višje pa vendar si je poklonila lepo darilo za jutrišnji rojstni dan. V desetih letih je tu prvič snežilo, vendar so organizatorji dobro pripravili smučino. Katja je imela v vseh tekih konstantne smuči. Danes se je po padcu tekmovalk ponudila priložnost tudi za medaljo, vendar, ker je sezona že skoraj pri kraju, se že vidi utrujenost tudi pri Katji,” je razmišljal glavni trener Marko Gracer.


Rezultati: Svetovni pokal .: Stockholm :. Uradni rezultati


Leave a Comment