Katja Višnar sedma v Kuusamu

Krst v novo sezono svetovnega pokala v teku na smučeh se je najbolje izšel za Poljakinjo Justyno Kowalczyk pri ženskah in Norvežana Eirika Brandsdala pri moških. “Rada ima prizorišče v Kuusamo. Za menoj je odličen nastop, sem vesela zmage. Na progi so bile odlične razmere. Želim si, da bi bila tako močna tudi na prihodnjih tekmah,” je menila Kowalczykova.

V hladnem Kuusamu je bilo na štartu klasičnega sprinta kar 104 tekmovalk in 125 tekmovalcev. Drugega mesta se je veselila lanskoletna zmagovalka skupnega svetovnega pokala Američanka Kikkdan Randall, ki je dosegla šele 12. čas kvalifikacij. Lepo je presenetila Nemka Herrmann Denise na tretjem mestu. Srebro je pri moških osvojil Rus Anton Garafov, bron pa Teodor Peterson.


Katja Višnar je na uvodni tekmi zabeležila uvrstitev med deseterico [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Katja Višnar je v kvalifikacijah 1,4 km dolgega sprinta osvojila 23. mesto, se nato s tretjim mestom prebila v polfinale in s silovitim finišem za las zgrešila finalni nastop. Po koncu tekme je Višnarjeva povedala: “V kvalifikacijah sem se sicer počutila močno, a čas je pokazal kar velik zaostanek, verjetno so bile smuči nekoliko počasnejše. V polfinalu se je Herrmannova v klancu skoraj ustavila pred mano, izgubila sem nekaj ritma. Bila sem izjemno močna, še posebej v sprintu v cilj. Drugače je rezultat dobra popotnica za nadaljevanje sezone.

Alenka Čebašek (50. mesto) in Barbara Jezeršek (71.) sta bili prepočasni za finalne boje.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo (m)


Leave a Comment