Kline do najboljšega rezultata na superveleslalomu

Smučarji so se v norveškem Kvitfjellu pomerili še na eni preizkušnji svetovnega pokala. Na sporedu je bil šesti oziroma predzadnji superveleslalom sezone, na katerem je nastopilo 59 tekmovalcev, med njimi tudi trije naši fantje.

Zaradi visokih temperatur so se smučarji na progi srečali z zahtevnimi pogoji, s katerimi pa je najbolje opravil domačin Kjetil Jansrud. S startno številko 19 je postavil čas 1:37.44 in prehitel do takrat vodilnega Avstrijca Vincenta Kriechmayrja. Le-ta je startal peti po vrsti, na koncu pa je zasedel drugo mesto z 0,24 sekunde zaostanka. Tretje mesto je osvojil Kanadčan Dustin Cook, ki je s startno številko 8 za Norvežanom zaostal 33 stotink, Jansrud pa si je na koncu z zmago in novimi 100 točkami zagotovil tudi mali kristalni globus.


Kjetil Jansrud [foto: GEPA]

S startno številko 27 je nastopil Klemen Kosi, ki je lovil tretje superveleslalomske točke v sezoni. Na progo se je tako kot vedno podal napadalno, a na poti naredil tudi nekaj napak, ki so se ob koncu nastopa seštele v zaostanek 2.63 sekunde za vodilnim, kar ga je popeljalo na 32. mesto.

Precej bolje se je odrezal Boštjan Kline, ki je v letošnji sezoni nabral že šest uvrstitev med trideseterico, a nobene na superveleslalomu. S startno številko 45 je namreč svojo nalogo opravil zelo dobro, za zmagovalcem zaostal 1.88 sekunde in tako zasedel 20. mesto. Rok Perko, ki je nastopil kmalu za Klinetom, je tako kot 20 ostalih smučarjev ostal brez uvrstitve.

Odgovorni trener hitrih disciplin Peter Pen je po tekmi dejal: ″Kosiju je po Saalbachu zelo padla forma oziroma reakcije. Mi smo to želeli zmanjšati s ponovitvami in se z njim precej ukvarjali, a vožnja mu danes ni uspela. Tudi sam je rekel, da se mu je zdelo, da je bilo vse kar je naredil narobe. Vsakih pet metrov je bila drugačna podlaga, nekje je bilo zmrznjeno, nekje posoljeno, nekje mehko. A kot sem že rekel, želim težke tekme, na teh se pokaže, kdo ima nekaj več. Boštjan je danes znova pokazal zelo dobro vožnjo z visoko startno številko. Proga oziroma pogoji mu spodaj niso dopuščali za kaj več. A to je njegov najboljši rezultat na superveleslalomu. S sezono v tej disciplini moramo biti zadovoljni, kar se tiče mlajših tekmovalcev. Dosti smo se ukvarjali s smukom in nameravali superveleslalom priključiti kasneje, a sezona v tej disciplini je glede na pretekla leta zelo dobra.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kvitfjell :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment