Kline petič zapored do točk na smuku

Smučarji so v nemškem Garmisch-Partenkirchnu nastopili na osmem smuku sezone svetovnega pokala. Tekma je bila zaradi megle na progi Kandahar sicer pod vprašajem, po prestavitvi startnega mesta nižje po pobočju pa so tekmovalci z dobrima dvema urama zamude vendarle nastopili, za vožnje pa so potrebovali skoraj petdeset sekund manj kot na treningih v preteklih dveh dneh.

Tako kot pred tednom dni v Saalbachu so prva tri mesta zasedli avstrijski smučarji. Do zmage je prišel Hannes Reichlet, ki je postavil čas 1:11.90, le stotinko sekunde je zaostal Romed Baumann, tretji pa je bil Matthias Mayer, ki je za Reicheltom zaostal 0.24 sekunde. Razlike med smučarji so bile tudi sicer zelo majhne, saj je tekmovalec, ki je za zmagovalcem zaostal 88 stotink zasedel 27. mesto.


Boštjan Kline [foto: GEPA]

Ta smučar je bil Boštjan Kline, sicer tretji Slovenec na startu, ki je nastopil s startno številko 45. Boštjan je tudi današnjo nalogo opravil dobro in se s to uvrstitvijo že petič zapored uvrstil med dobitnike točk. Roku Perku, ki je bil od naših fantov na treningi najhitrejši, vožnja danes ni uspela tako dobro, tako da je z zaostankom 1.28 sekunde zasedel 40. mesto, Klemen Kosi pa se je na progi zadržal še 33 stotink več in bil tako na koncu 46.

Smuk je bil kratek in napake niso bile dopustne, zopet smo imeli priložnost, saj so imeli vsi podobne pogoje, smučati pa se je dalo tudi z visokimi startnimi številkami. Zadovoljen sem s Klinetom, ki bi se sicer lahko uvrstil med dvajset, a je na vseh smukih, ki jih je startal prišel do točk. Vesel sem, da najboljšo vožnjo vedno pokaže na tekmi in upam, da bo to pri njemu postala navada. Lahko bi rekel, da je bilo to tekma za Perka, raven start in podlaga ter dobra vidljivost, a ni smučal na nivoju, da bi izkoristil priložnost. Smučarji v njegovem rangu so danes naredili nekaj rezultatov, on pa ga žal ni. Kosi je veliko zaostal že zgoraj, v tej njegovi želji po rezultatu pa je izgubljal na času. Če je bila to tekma za Perkota pa ni bila za Kosija, saj so mu s skrajšano progo vzeli tehnični in vzdržljivostni del,″ je po preizkušnji dejal glavni trener hitrih disciplin Peter Pen.

Jutri se bodo smučarji – med njimi bo tudi Žan Kranjec – na tem prizorišču pomerili še na veleslalomu. Prvi tek se bo začel ob 10.30, drugi pa tri ure kasneje.


Rezultati: Svetovni pokal .: Garmisch – Partenkirchen :. Veleslalom (m)


Leave a Comment