Klub navijačev Žana Koširja: “Za nami je popoln vikend!”


Navijači so se znova izkazali [foto: Damijan Rifl]

Klub navijačev tržiškega deskarja Žana Koširja se je pretekli vikend že tradicionalno odpravil na tekmo svetovnega pokala v avstrijski Bad Gastein, kjer so znova pustili pečat. Tokratna odprava se je končala popolno, saj je Žan drugi paralelni slalom sezone končal na vrhu in tako po Dejanu Koširju in Roku Flandru postal še tretji Slovenec, ki se lahko pohvali s prestižno zmago na najvišji ravni.


Za Žanom je najuspešnejši vikend v karieri [foto: Damijan Rifl]

Lani so ga zavzeli, letos osvojili …

V tretje gre rado. Za nami je popoln vikend!” je navdušen predsednik kluba navijačev Črt Košir, ki je z ekipo že tretjič organiziral navijaški izlet v Bad Gastein. Avstrijci so dogodek znova izpeljali na zavidljivi ravni. Tekmi ter spremljajoči dogodki so navdušili obiskovalce tega mondenega turističnega središča, ki je bil v soboto povsem v znamenju Slovencev. “Petkove stopničke so bile vsekakor dober obet pred našim prihodom na sobotno tekmo. Zanesljivi kvalifikacijski vožnji sta vzdušje stopnjevali, razpletlo pa se je idealno, s premierno Žanovo zmago. Če smo lani Bad Gastein zavzeli smo ga letos osvojili. Dobesedno,” dodaja Črt Košir in se zahvaljuje vsem članom Fan Cluba Žan Košir, ki so pripravili izvrstno vzdušje v Avstriji in kasneje v domačem Tržiču, kjer so Žana pričakali prijatelji in navijači. Zmaga je vsekakor dober obet pred svetovnim prvenstvom in domačo tekmo februarja na Rogli. Na kulturni dan bo na Štajerskem prav gotovo tudi veliko Žanovih podpornikov, ki bi Zdravljico z veseljem zapeli tudi na domačem terenu …


Koširju je med prvimi čestital tudi reprezentančni kolega Rok Flander [foto: Damijan Rifl]

Žan Košir: “Pripravili ste izjemno vzdušje. Noro, … , gremo skupaj naprej!”

Vzdušje, ki so ga pripravili navijači je bilo res izjemno. Navijači so mi dali krila. Hvala vsem. Vedno sem si želel, da bi bili ob moji prvi zmagi poleg vsi tisti, ki mi veliko pomenijo. Družina, prijatelji in navijači. V Bad Gasteinu se je to uresničilo. Noro, …, gremo skupaj naprej,” je dan potem strnil vtise 28-letni Tržičan, ki je prejel številne čestitke. Prek socialnega omrežja Facebook so mu med drugim čestitali tudi tržiški župan Borut Sajovic ter prva slovenska olimpijka v deskanju na snegu Polona Zupan.

Košir po najuspešnejšem vikendu v karieri seveda ne bo imel veliko časa za počitek. Na vrsti so finalne priprave pred odhodom na svetovno prvenstvo v Kanado. “Nadaljujemo po zastavljenem načrtu. Najprej trening v Kranjski Gori, 19. januarja pa že letimo v Kanado. Držite pesti,” je zaključil Košir.


Za Koširja sta v Avstriji pesti držala tudi smučarska skakalca Robert Hrgota (levo) in Rok Zima (desno) ter smučarski trener Matija Grašič (v sredini) [foto: Damijan Rifl]

Leave a Comment