Kombinatorca v Lillehammerju brez točk

Norvežan Magnus Krog je zmagovalec tekme svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v domačem Lillehammerju. Po skakalnem delu je bil Krog le 15, a je na 10 kilometrski tekaški progi pokazal odlično pripravljenost in se razveselil nove zmage. Vsega sekundo je na drugem mestu zaostal Nemec Fabian Riessle, tretji Avstrijec Lukas Klapfer je v cilj prišel z zaostankom 1,9 sekund.

Slovenskima predstavnikoma se nastop na olimpijskem prizorišču ni izšel po željah, saj sta ostala brez točk. Oba sta sicer v teku napredovala. Gašper Berlot je tekmo končal na 36. mestu, Marjan Jelenko pa je bil 41.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Veter je dodobra pomešal rezultate. Na skakalnici je bilo veliko spreminjanje zaletnega mesta, zaradi česar je bilo potrebno imeti nekaj sreče. Gašper le-te ni imel, saj je imel slabše pogoje. Skočil je sicer dosti dobro, brez večjih tehničnih napak. Marjan je imel v poskusni seriji deveto daljavo, na tekmi pa je v preveliki želji naredil napako na odskočni mizi in skočil slabše. V Skandinaviji smo že dolgo. Tekme so odpadale. Pomembno je, da ostaneš zbran. V celoti nam to sedaj ni uspelo, nekaj sreče res nismo imeli, a naredili nismo vsega, kar znamo. Oba naša tekmovalca sta pokazala nekaj dobrih skokov. Pripravljena sta dobro, tudi sama se počutita dobro. Vikend premor v svetovnem pokalu bo za naša fanta dobrodošel. Potrebno se bo nekoliko osvežiti. Trenirali bomo doma, odšli pa bomo tudi v Ramsau, kjer bodo naslednje tekme svetovnega pokala. Velike rezerve imamo tudi v opremi, predvsem v skakalnih dresih, saj jih nimamo takšnih, kot bi si jih želeli,″ je po tekmi dejal glavni trener Igor Jelen.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehammer


Leave a Comment