Kombinatorce čaka poletna velika nagrada


Nordijski kombinatorci med kondicijskimi pripravami [foto: SZS]

Nordijski kombinatorci bodo ta konec tedna pričeli s tekmami poletne velike nagrade. Prvo prizorišče je nemški Oberwiesenthal, ki bo v soboto gostil ekipni šprint, v nedeljo pa je na sporedu posamična preizkušnja. Naši tekmovalci imajo na to nemško mesto lepe spomine, saj so lani kar dvakrat stali na zmagovalnem odru. Na ekipnem šprintu sta Gašper Berlot in Marjan Jelenko zasedla tretje mesto, enak uspeh pa je na posamični tekmi uspel Berlotu.


Nordijski kombinatorci med kondicijskimi pripravami [foto: SZS]

Slovenska reprezentanca je zadnje kondicijske priprave opravila na Pokljuki, medtem ko so zadnje skoke izvedli na skakalnici v češkem Liberecu. Po besedah glavnega trenerja Primoža Triplata priprave potekajo po programu. Slovenijo bodo v Oberwiesenthalu zastopali Marjan Jelenko, Gašper Berlot, Jože Kamenik in Matic Plaznik. V Beljaku bo Kamenika zamenjal Mitja Drinovec, kar bo za njega premierni nastop med svetovno elito. “Vedno imamo cilj enkrat do desetega, enkrat do petnajstega in enkrat do tridesetega mesta. V ekipnem šprintu pa je cilj uvrstitev do šestega mesta. S temi rezultati bi bil zadovoljen, saj se na poletno veliko nagrado ne pripravljamo posebej. Tekmovanje trenutno ne šteje za kvote,” je dejal glavni trener Primož Triplat.


Priprave so vsebovale tudi veslanje [foto: SZS]

Poletna velika nagrada sestavljena iz petih tekem

Letošnja sezona poletne velike nagrade za kombinatorce bo kratka, saj bo skupno le pet tekme. Dve bo prihodnji konec tedna gostil Oberstdorf, pred tem pa bo v sredo (28. september) karavana zavila še v avstrijski Beljak. “Menim, da bodo tako kot lani prišli najboljši tekmovalci. Tokrat so prihod napovedali tudi Američani. Prisotni bodo Italijani, Nemci in Avstrijci, ki bodo na domačih tekmah izkoristili nacionalno kvoto (12 tekmovalcev). Konkurenca bo dobra in na nivoju svetovnega pokala,” meni Triplat, ki bo svoje varovance v Oberwiesenthal odpeljal v četrtek. V petek imajo v načrtu neuradni trening, v soboto pa že sledi uradni trening s prvo tekmo.

Leave a Comment