Kombinatorci polnijo baterije, prihodnji teden v Planico

Vznožje markantne simbolične skakalnice, ki se spušča z najvišje stavbe v Sloveniji – s Kristalne palače, je gostilo novinarsko konferenco nordijskih kombinatorcev. V Nakupovalni galeriji ljubljanskega BTC Cityja so člani slovenske ekipe predstavile cilje pred nadaljevanjem sezone.

V letošnji sezoni je za preporod nordijske kombinacije poskrbel Marjan Jelenko, ki je nanizal nekaj vrhunskih rezultatov. Uspešno je na tekmah svetovnega pokala nastopal tudi Mitja Oranič, ki pa je trenutno zbolel.


Marjan Jelenko je v vrhunski formi [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Ta teden tekmovalci polnijo baterije, saj je potrebne nekaj regeneracije. Po Božiču bomo opravili trening v Planici. Nastopili bomo tudi na državnem prvenstvu, ki je izostalo lansko leto. Na kar že sledijo tekme svetovnega pokala v začetku januarja. Forma tekmovalcev je trenutno vredu,” je stanje v ekipi opisal glavni trener Primož Triplat.

Zmaga mora še nekoliko počakati. Bolje na dosedanjih tekmah svetovnega pokala ne bi mogel nastopiti. Bilo je odlično. Na treningih pa moram sedaj predvsem natrenirati še tek,” ostaja skromen Marjan Jelenko.

Trenutno je na tekmah celinskega pokala nastopal Gašper Berlot, ki pa bo v januarju znova okusil vzdušje svetovnega pokala. “Moja naslednja tekma bo prvič v letošnji sezoni tekma svetovnega pokala. Za mano so tri tekme celinskega pokal. Naslednji teden nas čakajo priprave v Planici, državno prvenstvo in že sledijo tekme svetovnega pokala.


Fotogalerija: 21.12.2012, Novinarska konferenca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]Slovenska nordijska reprezentanca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Leave a Comment