Kombinatorci preizkusili skakalnico v Liberecu

Nordijski kombinatorci so na mladinskem svetovnem prvenstvu v češkem Liberecu v treh serijah prvič preizkusili skakalnico. Slovenska trojica je nastopila dobro. Naši fantje – Borut Mavc, Luka Oblak in Urh Krajnčan – so bili posebno razpoloženi v prvi seriji, ko so imeli 11., 19. in 21. daljavo. V vseh serijah je bil izmed naših tekmovalcev najbolj razpoložen Krajnčan.

V popoldanskem času so tekmovalci, ki jih vodita Anže Obreza in Aleš Gros, opravili še prvi trening na tekaški progi. V torej se bodo še enkrat podali na uradni trening na skakalnico ter v popoldanskem času znova na tekaško progo.


Otvoritev MSP v Liberecu [foto: liberec2013.cz]

V večernih urah pa je potekala tudi uradna otvoritev tekmovanja na osrednjem trgu v Liberecu, ki so se je udeležili številni športniki in gledalci. “Mladi športniki predstavljate bodočnost svetovnega smučanja. Prepričan sem, da so med vami zvezde, ki bodo v bližnji prihodnosti zasijale. Prepričan sem, da boste tekmovali s svojimi nasprotniki z vso svojo voljo, z vsem vašim srcem in vedno v duhu fair playa,” je med drugim dejal predsednik organizacijskega odbora mladinskega svetovnega prvenstva Roman Kumpošt.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Liberec :. Nordijska kombinacija :. Traning


Leave a Comment