Kombinatorci še napredovali v pripravljenosti

V nasprotju s skakalci, ki so minuli konec tedna s tekmami celinskega pokala v avstrijskem Stamsu pričeli poletno sezono, kombinatorce do prvih mednarodnih tekem loči še kar nekaj časa. Prva tekma jih namreč čaka 24. avgusta, ko bo v nemškem Oberwiesentalu na sporedu uvodna preizkušnja poletne velike nagrade (ekipni šprint). Slovenska ekipa v nordijski kombinaciji seveda v tem času ne miruje, temveč se že vneto pripravlja na novo olimpijsko sezono.


Kombinatorci na pripravah [foto: Igor Cuznar/SZS]

Treniramo po začrtanem programu. Nekoliko nenačrtovano smo se udeležili tekme v Kranju na dan državnosti. Tekma je bila za nas nekoliko zgodaj, a večjih težav ni bilo. Opravili smo tridnevne skupne priprave na Pokljuki. Treningi tečejo normalno,” je priprave izvedene v zadnjem obdobju opisal glavni trener Primož Triplat. Fantje bodo v torek opravil še tridnevni trening na Rogli. Po vrnitvi iz krajšega dopusta pa se bodo za njih pričele nove priprave.

Mitja Oranič z borelijo

Test moči v rokah je pokazal odličen rezultate. Opravili smo ga po vsega dveh treningih na rolkah. V primerjavi z zadnjim testom, ki smo ga opravili oktobra lani, so bili rezultati veliko boljši. Če bo šlo tako naprej, bomo zelo zadovoljni,” je odlično pripravljenost fantov razkril Triplat. A žal v ekipi vse ni v najlepšem redu. Mitja Oranič je namreč dobil klopa in je zbolel za bolerijo. “Trenutno še ne vemo, kako močna je. Gre za zelo neprijetno stvar. Zdravljenje je potrebno izvesti z antibiotiki,” je o neprijetni situaciji spregovoril Triplat.


Kombinatorci na pripravah [foto: Igor Cuznar/SZS]

Lani se fantje na tekme poletne velike nagrade niso posebej pripravljali, temveč so jih vzeli za bolj kot ne dober trening. Njihovi rezultati so bili odlični. “Tudi v letošnji sezoni se ne bomo posebej pripravljali na poletno veliko nagrado. Nadaljujemo lansko zgodbo. Seveda nam bi bili v veselje dobri poletni rezultati, a glavna je zimska sezona,” ostaja odločen Triplat, ki bo ob normalnem poteku priprav na vse tekme poletne velike nagrade odpeljal po štiri kombinatorce, kolikor znaša tudi slovenska kvota.

Leave a Comment