Kombinatorci trenirajo v Ramsauu


Primož Triplat [foto: Klemen Zibelnik]

Slovenski kombinatorci so se namesto v norveški Sjusjoen, kjer ni snega, odpravili na tekaški trening v avstrijski Ramsau. “Izbrali smo rezervno varianto. Na ledeniku Dachstein bomo ostali do petka,” je dejal glavni trener nordijski kombinatorcev Primož Triplat.

Vsi testi kažejo napredek kombinatorcev

V pripravljalnem obdobju ekipa ni imela večji zdravstvenih problemov, zaradi težav s hrbtom je nekoliko izostal le trening pri Mitji Oraniču, kar se mu sedaj pozna. “Tekaško je trenutno najbolje pripravljen ravno Mitja, kar so kazali tudi rezultati poletnih tekem. Marjanu in Gašperju še nekoliko manjka, kar bomo do prvih tekem še nadoknadili,” je nad stanjem v ekipi zadovoljen Triplat, ki je s svojimi varovanci opravil tudi testiranja na Fakulteti za šport. “Vsi testi kažejo napredek. Pozna se, da smo nekoliko premalo trenirali hitre treninge, kar imamo na programu ravno v Ramsauu. Vsi fantje so napredovali.

Ekipa za prve tekme že znana

Prvi tekmi svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev sta na sporedu v finskem Kuusamu (25. in 26. november). Tam bo Slovenija zastopala trojica tekmovalcev in sicer Mitja Oranič, Gašper Berlot in Marjan Jelenko. “Za naslednje tekme se bomo še odločili ali se bo kdo izmed trojice udeležil tekem B svetovnega pokala okraj Atlantika ali pa bomo celotno prvo periodo nastopili s trojico na tekmah svetovnega pokala,” je sestavo ekip na prvih tekmah sezone razkril Triplat.

Pomanjkanje snega povzroča preglavice

Ekipa si je začrtala plan priprav, ki pa ga zaradi pomanjkanja snega ni uspela uresničiti. “Imamo že sedem dni treninga na snegu, pred prvimi tekmami pa bomo ujeli še kakšnega. Težava je v tem, ker moramo tudi skakati. Nimamo časa, da bi okoli 8. ali 10. novembra odšli na skakalni trening na Norveško in se nato vrnili nazaj. Če bo kje v Srednji Evropi zapadel sneg, se bomo odpravili tja, drugače pa se lahko zgodi, da bomo še en trening opravili v Ramsauu. Sledil bo trening na ledeni smučini v Klingenthalu ter en dan pred tekmo odhod v Kuusamo,” je različice scenarijev treninga v prihodnjih dneh razkril Triplat.

Leave a Comment