Konec leta v Bovcu spet “outdoor” filmi


Utrinek iz lanskoletne prireditve [foto: Danijel Žagar]

Peti festival filmov o športih na prostem in o naravi BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) bo filmska platna v Bovcu razpel med 28. in 30. decembrom.

Rok za prijavo filmskih izdelkov je četrtek 10. november.

V Bovec tako zadnjih dneh leta spet prihajajo trije dnevi brezplačnih projekcij filmov z vseh koncev sveta. Novost je, da bosta tokrat prva dva dneva potekala v Stegulčevi hiši v centru Bovca, zadnji dan pa se festival seli v Kulturni dom, dosedanje domovanje.

Kategorije so že znane: v tekmovalnem delu sta to dve kategoriji Šport in akcija (za krajše filme do 15 minut in daljše filme) ter kategorija Narava in ekologija. Izven tekmovalnega sporeda sta še kategoriji Era za filme starejše produkcije in kategorija Reklamni in reprezentantivni filmi.

Poleg nagrad žirije za tekmovalne kategorije bosta podeljeni še nagrada občinstva ter prvič tudi nagrada prireditelja ŠD Drča za najboljši slovenski film. Žirija lahko podeli tudi nagrado za posebno delo.

Strokovno žirijo BOFF letos sestavljajo celovški filmski ustvarjalec Seppi Dabringer, fotograf Dan Patitucci iz ZDA ter domača poznavalka na področju filmske kulture Nina Peče.

Sočasno s filmskim bo v Bovcu in na Kaninu zopet tudi festival snežnih skulptur. Rok za prijavo skupin je 11. december.

Med spremljevalnimi prireditvami bosta tudi delavnica o varstvu pred snežnimi plazovi in fotografska razstava.

Več o obeh razpisih ter prijave na spletni strani festivala www.boff.si.

Glavni pokrovitelj festivala BOFF je občina Bovec.

Leave a Comment