Konec svetovnega prvenstva tudi za deskarje prostega sloga


Cilka Sadar [foto: Oliver Klaus / FIS]

Včerajšnji močan veter je ni zagodel le organizatorjem devetega Svetovnega prvenstva v deskanju na snegu, temveč tudi našim tekmovalcem prostega sloga. Na današnji tekmi v disciplini Slopestyle, kjer je zmago v moški konkurenci slavil Belgijec Seppe Smits, Slovenci zaradi poškodb nismo imeli predstavnika.

Poleg zmagovalca sta na zmagovalni oder stopila še Šved Niklas Mattsson (2. mesto) in Finec Ville Paumola (3. mesto). Našima reprezentantoma pa sreča žal ni bila naklonjena, saj zaradi poškodb nista mogla nastopiti. Matevž Petek si je na včerajšnjem treningu poškodoval gleženj, Matevž Pristavec pa se je, prav tako na včerajšnjem treningu, v težkih pogojih zaradi vetra na drugem skoku udaril v koleno in obnovil staro poškodbo, kar mu je onemogočilo nastop na današnji tekmi.

Tudi pri ženskah, kjer je slavila Finka Enni Rukajarvi pred Čehinjo Sarko Pancochovo in ShellyGotlieb (NZE), se naša edina tekmovalka, Cilka Sadar zaradi bolezni ni dovolj dobro počutila, da bi šla na start. Njen trener Luka Gartner je povedal: “Cilka je bolna in nismo želeli tvegati še kakšnih poškodb, zato smo se odločili, da ne bo nastopila.

Naši tekmovalci prostega sloga so tako že zapustili prizorišče svetovnega prvenstva v La Molini in odpotovali domov.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: La Molina :. Slopestyle (m)
Rezultati: Svetovno prvenstvo .: La Molina :. Slopestyle (ž)


Leave a Comment