Koronavirus tudi v skakalnem taboru

Namesto v norveškem Lillehammerju se bo sezona svetovnega pokala za smučarke skakalke začela v avstrijskem Ramsau. V petek bo v konkurenci tudi šest slovenskih skakalk.


Ema Klinec ne bo nastopila v Ramsau [foto: SZS]

Tradicionalno bi smučarke skakalke sezono svetovnega pokala morale začeti prvi decembrski konec tedna v norveškem Lillehammerju, a vsem znana situacija v tem obdobju, je to preprečila. FIS je potrebovala nekaj časa, da je našla termin za vsaj eno decembrsko tekmo na najvišji ravni, ta se bo zdaj odvila v petek v avstrijskem Ramsau. Glavni trener naših skakalk, Zoran Zupančič, je s puncami v preteklem tednu treniral v Planici in v Ramsau, danes pa so pod Poncami izpeljali še interne kvalifikacije za zadnje, šesto mesto v ekipi, a kot se je izkazalo kasneje, le te niso bile potrebne, saj je bila Ema Klinec žal pozitivna na koronavirusno bolezen covid19 in v Ramsau tako ne bo odpotovala.

Preostala dekleta so bila na testu negativna in se tako že veselijo prve letošnje tekme svetovnega pokala, ki še vedno velja za edino pred januarskimi na Ljubnem ob Savinji. Slovenijo bodo v petkovem popoldnevu v Ramsau zastopale Nika Križnar, Urša Bogataj, Špela Rogelj, Katra Komar, Jerneja Brecl in Maja Vtič. Tekma v Ramsau bo v petek na sporedu ob 15.40 uri.

Leave a Comment