Košir 16. v Valmalencu, Flander osmi v paralelnih disciplinah

V Valmalencu se je s tekmama v paralelnem veleslalomu končala sezona svetovnega pokala v deskanju. Med ženskami, ki so nastopile v Italiji, je bila tudi ena Slovenka, Gloria Kotnik. Na dopoldanskih kvalifikacijah je opravila z eno vožnjo, kar jo je na koncu dneva popeljalo na 37. mesto.

V moški konkurenci smo videli nastope šestih deskarjev, med katerimi je bil na kvalifikacijah uspešen Žan Koši, ki je postavil petnajsti čas in se tako uvrstil v osmino finala. Rok Flander je zasedel 20., Rok Marguč 26., Jernej Demšar 31., Jure Hafner 34., Tim Mastnak pa 51. mesto.


Žan Košir [foto: Oliver Kraus/FIS]

Košir se je v finalu spopadel z Italijanom Fichnallerom ter mu v dveh vožnjah moral priznati premoč. Žan je na koncu zasedel šestnajsto mesto, medtem ko je Italijan dobil prav vse dvoboje in se na koncu veselil zmage. V velikem finalu je premagal Avstrijca Veitha, tretji pa je bil Walder, prav tako iz Avstrije.

V seštevku paralelnih disciplin je mali kristalni globus osvojil Avstrijec Prommeger, Fichnaller je bil drugi, tretji pa Karl, rojak zmagovalca. Najboljši slovenski deskar sezone je bil tako Flander, ki je osvojil osmo mesto. K uspehu sta pripomogli predvsem dve tretji mesti, ki ju je dosegel v Bad Gasteinu in Carezzi, poleg tega pa je Rok zabeležil še tri uvrstitve med deseterico.


Rezultati: Svetovni pokal .: Valmalenco :. Paralelni veleslalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Valmalenco :. Paralelni veleslalom (ž)


Leave a Comment