Košir obstal v kvalifikacijah, Marguč v osmini finala

Zadnje prizorišče tekem svetovnega pokala v paralelnih disciplinah je nemški Sudelfeld, kjer so deskarji in deskarke že opravili z veleslalomskimi kvalifikacijskimi vožnjami.


Kvalifikacijska vožnja se Žanu Koširju ni izšla po željah [foto: Miha Matavž/FIS]

Te pa se žal niso razpletle po pričakovanjih našega najboljšega deskarja Žana Koširja, ki je zasedel 54. mesto in tako ne bo imel priložnosti, da se popoldne bori za veliki kristalni globus. Naš deskar za vodilnim v skupnem seštevku, Avstrijcem Lukas Mathiesom, ki je bil v kvalifikacijah drugi, zaostaja 90 točk, tako da se te razlike ob kakršnikoli uvrstitvi severnega soseda ne da nadoknaditi.

Precej bolje je šlo Roku Marguču, ki je zasedel 12. mesto in se bo tako približno ob 13.20 pomeril s Francozom Sylvainom Dufourjem. Ostala peterica Slovencev na startu je prav tako ostala brez finala. S 55 stotinkami zaostanka za 16. mestom je bil blizu Rok Flander, ki je na koncu zasedel 24. mesto, Tim Mastnak, Izidor Šušteršič in Jure Hafner so se zvrstili na 34., 35. in 36. mestu, Jernej Demšar pa je bil 52.


V finalnih bojih bomo v Sudelfeldu imeli le Roka Marguča [foto: Miha Matavž/FIS]

V ženski konkurenci je z dvema vožnjama opravila Gloria Kotnik. Ta je začela dobro in v prvem nastopu postavila 21. čas in tako imela možnosti za napredovanje, druga vožnja pa ni bila tako hitra, tako da je na koncu zasedla 29. mesto. Druga Slovenka na startu, Iva Polanec, je bila 46.


Rezultati: Svetovni pokal .: Sudelfeld :. Kvalifikacije (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Sudelfeld :. Kvalifikacije (ž)


Leave a Comment