Kostelić z odličnim slalomom s 23. mesta do zmage

Ta konec tedna so v švicarskem Wengnu na sporedu tekme za 82. pokal Lauberhorn. V Bernskem pogorju imajo tekmovanja za svetovni pokal že bogato tradicijo. Prav tu so leta 2005 prvič izvedli superkombinacijo, danes pa je bila na programu prva preizkušnja v tej sicer ne tako uveljavljeni disciplini v letošnji sezoni.

Snežna površina je bila kljub novozapadlemu snegu dobro utrjena, ni pa bila ledena kot so si mnogi tekmovalci želeli. Že pred tekmo je za glavnega favorita za zmago veljal Ivica Kostelić, ki pa v letošnji sezoni ne najde vrhunske forme v hitrih disciplinah. Po smukaškem delu je bil zato šele na 23. mestu, njegov zaostanek za vodilnim Švicarjem Beatom Feuzem pa skoraj tri sekunde. Najmanj je za Švicarjem zaostal Bode Miller (+0,78), Adrien Theaux pa je na tretjem mestu zaostajal že več kot sekundo.


Ivica Kostelić [foto: GEPA]

V drugem delu tekme, torej na slalomski progi, so specialisti za hitre discipline imeli ogromno težav. Pa niso bili edini. Tisti, od katerih se je pričakovalo, da bodo pokazali slalomsko znanje, so razočarali. Omeniti gre predvsem Benjamina Raicha in Silvana Zurbriggna. Oba sta imela dobro izhodišče pred slalomom, a sta si nabrala precejšen zaostanek. Dobro pa se je odrezal Kostelić, ki je z vožnjo brez napak prišel do nove zmage v svetovnem pokalu. S 23. mesta se je povzpel na sam vrh in nadoknadil skoraj tri sekunde zaostanka. Miller je imel priložnost zmagati, a je storil majhno napako v zgornjem delu, zato je bil na koncu tretji. Feuz pa si je drugo mesto privozil predvsem na račun velike predosti. Z današnjo zmago je Kostelić v skupnem seštevku zaostanek za vodilnim Hirscherjem zmanjšal na 130 točk.

Slovencev danes ni bilo na startu. Jutri bo v Wengnu tradicionalni smuk, najdaljši v svetovnem pokalu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Wengen :. Superkombinacija (m)


Leave a Comment