Kowalczykova solo do zmage

Predzadnjo tekmo s skupinskim štartom na 10 km v klasični tehniki je v Val di Fiemmu po pričakovanju dobila Poljakinja Justyna Kowalczyk, ki je imela v cilju 33 sekund naskoka pred drugo uvrščeno Norvežanko Kristin Stoermer Steiro. Tretja je bila mlada Finka Krista Lahteenmaki (+39,0). Barbara Jezeršek je osvojila zadnje 55. mesto z zaostankom +5:56.

Moški so tekmovali na 15 km prav tako v klasični tehniki s skupinskim štartom, kjer je bil v ciljnem sprintu najboljši Kazahstanec Alexey Poltoranin s časom 39:01,5. Drugi je bil Kanadčan Len Valjas (+0,1) ter tretji rojak Alex Harvey (+0,4). Vodilni Norvežan Petter Northug je bil šele na 28. mestu z zaostankom +29,3 sekunde.


Justyna Kowalczyk [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Danes se je ponovil Oberhof. Smuči so bile dobre, a sem ugotovila, da enostavno nimam dobrih smuči za take pogoje kot so bili danes. Delamo naprej na tem, da bom dobila najboljše smuči za naprej. Edini problem, ki ga imam je ta, da ne znam premagati samo sebe tudi ko ne gre, da se borim do zadnjega atoma in ne da se predam. Sedaj se bom posvetila treningom in se pripravila za Soči. Moram dvigniti fizično in metalno moč,” je povedala Jezerškova.

Pred jutrišnjim finalnim nastopom pri ženskah vodi Kowalczkova pred Norvežanko Johaugovo že za +2:08 minute, tretja je Norvežanka Steirova z zaostankom +2:17,9 minute. Barbara Jezeršek je po šestih tekmah na predzadnjem 54. mestu z zaostankom 14:33,9 minute. Pri moških se je vrstni red na vrhu po današnji tekmi spremenil. Švicar Dario Cologna je prvi, 6,5 sekunde za njim je Rus Legkov na drugem mestu. Tretji je Norvežan Northug z 11,5 sekunde za vodilnim Cologno.


Rezultati: Tour de Ski .: Val di Fiemme (ž)
Rezultati: Tour de Ski .: Val di Fiemme (m)


Leave a Comment