Kowalczykova suverena, Slovenke skromne

Poljakinja Justina Kowalczyk je z zmago na zasledovalni tekmi na 9 km v klasični tehniki v nemškem Oberhofu potrdila vrhunsko pripravljenost in boj za zmago na Tour de Skiju. Kowalczykova, ki je štartala iz tretjega mesta, je v cilj pritekla osamljeno, druga je bila Norvežanka Therese Johaug (+41,4), ki je štartala iz trinajste pozicije, tretjega mesta pa se je veselila Finka Anne Kylloenen (+45,0), ki je štartala iz 18. mesta. “Danes se je zelo dobro izteklo zame. Servis je tokrat naredil odlično delo, saj so bile smuči izredno hitre. Všeč so mi proge, ki so nekoliko mehkejše, podobne, kot so bile danes,” je dejala Kowalczykova


Justina Kowalczyk je pokazala zobe [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Naša dekleta so bila skromna, še najbolje se je odrezala Alenka Čebašek na 62. mestu (+4:27,2). Vesna Fabjan je bila 69. (+5:02,5), Barbara Jezeršek pa 72. (+5:45,0).

Pri moških je zasledovalno preizkušnjo na 15 km v ciljnem šprintu dobil Rus Maxim Vylegzhanin 39:47,0, ki se je na progo podal iz 8. mesta, pred rojakom Alexandrom Legkovom (+0,1) in Norvežanom Pettrom Northugom (+6,5).
Karavana se sedaj seli v švicarski Val Mustair, kjer bo na Novega leta dan šprinterska preizkušnja v prosti tehniki.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberhof (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Oberhof (m)


Leave a Comment