Kranjec brez težav do novega naslova


Robert Kranjec [foto: Klemen Zibelnik]

Član SK Triglav Kranj, Robert Kranjec, je brez težav danes pod Šmarjetno goro ubranil naslov poletnega državnega prvaka. Srebro je osvojil Jurij Tepeš (ŠD Dolomiti), bron pa Primož Pikl (SSK Ljubno BTC). Med dekleti znova na vrhu Maja Vtič (SD Zabrdje), ekipno pa z nekaj težavami SK Triglav Kranj I.

Vse prej kot prijazno jesensko vreme je pod Šmarjetno goro točno leto in teden dni po državnem prvenstvu 2009 znova pozdravilo najboljše slovenske skakalce. Tudi danes pa je bil brez prave konkurence Triglavan Robert Kranjec, ki je skupaj z Jurijem Tepešem na drugem mestu poskrbel za poseben dogodek – prvič v zgodovini slovenskih skokov sta namreč na vrhu dva skakalca, ki ne skačeta na domačem proizvajalcu smuči. Tako je bil s tretjim mestom najboljši elanovec Primož Pikl. Pod odrom je končal Matic Kramaršič, ki je prvo medaljo zgrešil za pičle 0,4 točke. Na petem mestu sledi najboljši s poletne velike nagradeo, Peter Prevc. Slednji je končal tik pred drugim iz prve serije in odkritjem letošnjega poletja, Rokom Zimo. Zima je bil danes edini domačin med deseterico. Domačin zato, ker je prvenstvo potekalo v organizaciji NSK Tržč-Trifixa. Naslednji najboljši je bil Mitja Mežnar na 12. mestu, tik za Jernejem Damjanom. Primož Peterka je bil 16., le mesto za njim pa prvak do 18 let, Jaka Hvala.

Med dekleti se bridke zmage veseli Maja Vtič, ki je za vsega dve točki in desetinko premagala šest let mlajšo reprezentančno kolegico, Špelo Rogelj. Z dvema skokoma dolgima 98 metrov je bron osvojila še ena Ilirijanka, Urša Bogataj.

Ekipno tekmo so začinili kar domači skakalci, ki so povzročili nekaj zmede s štartnimi številkami. Na koncu se je vse razpletlo pričakovano in naslov tako ostaja v Kranju. Drugo mesto so osvojili Ilirijani na čelu z novopečenim članom Andražem Pograjcem, tretji pa so bili Tržičani, na krilih Zime, ki je s 112 metri postavil daljavo dneva.


Rezultati
Posamezno fantje
1. Robi Kranjec (SK Triglav Kranj) 267,6 točk
2. Jurij Tepeš (ŠD Dolomiti) 255,3 točk
3. Primož Pikl (SSK Ljubno BTC) 254,7 točk
4. Matic Kramaršič (SSK Costella Ilirija) 254,3 točk
5. Peter Prevc (SK Triglav Kranj) 253,9 točk
6. Rok Zima (NSK Tržič-Trifix) 252,9 točk
———————————————————–
Rezultati: Podrobni rezultati


Posamezno dekleta
1. Maja Vtič (SD Zabrdje) 223,3 točk
2. Špela Rogelj (SSK Costella Ilirija) 221,1 točk
3. Urša Bogataj (SSK Costella Ilirija) 217,8 točk
4. Eva Logar (SD Zabrdje) 213,7 točk
5. Ema Klinec (SSK Alpina Žiri) 193,6 točk
6. Manja Pograjc (SK Zagorje) 187,2 točk
——————————————————-
Rezultati: Podrobni rezultati

Ekipno
1. SK Triglav Kranj I 1024,8 točk
(Judež, Urbanc, Prevc, Kranjec)
2. SSK Costella Ilirija I 977,5 točk
(Pograjc, Mandl R., Kramaršič, Damjan J.)
3. NSK Tržič-Trifix I 949,0 točk
(Zima, Sušnik, Leban, Mežnar)
4. SSK Costella Ilirija II 837,1 točk
5. SSK Alpina Žiri 809,0 točk
6. SSK Velenje 784,7 točk
——————————————————–
Rezultati: Podrobni rezultati

Leave a Comment