Kranjec drugi v Harrachovu

Spremenljive vetrovne razmere so se v Harrachovu nadaljevale tudi danes. Žirija je kar nekajkrat znižala zaletno mesto, ves čas prekinjala tekmovanje v upanju na umiritev vetra. Televizijski komentator Stare je današnjo tekmo, ki je nadomestila odpadlo včerajšnjo, imenoval kar “tekma zmešnjav”. Potekala je počasi, nebo nad skakalnico Čertak se je že skorajda razjasnilo, veter pa je vztrajal.


Robert Kranjec, Gregor Schlierenzauer in Jan Matura so zasedli prostor na zmagovalnem odru [foto: GEPA]

Težke razmere je v prvi seriji najbolje izkoristil Gregor Schlierenzauer, pred nastopom katerega je žirija tekmovanja na predlog trenerja Pointnerja še znižala eno naletno mesto. Avstrijec je za skok 193,5 m dobil kar 45 točk dobropisa. Robert Kranjec, ki je nastopil zadnji, je skočil z zaletišča višje, pristal pri 197 m, dobil nekaj manj kot 40 točk pribitka, in za Schlierenzauerjem zaostal zgolj za točko in šest desetink. Tretji po prvi seriji je bil Norvežan Andreas Stjernen z 200 m (in višjega zaletišča), ki je že prejšnji vikend v domačem Vikersundu pokazal, kako dober letalec je.

Finalna serija z izrazito dolgimi poleti ni postregla. Edina, ki sta preletela 200-metrsko znamko sta bila prav najboljša letalca na svetu. Kranjec je z 8. naletnega mesta pristal pri 204 m, Schlierenzauer je bil še šest metrov daljši. O zmagi so odločale desetinke. Na koncu se je veselil Avstrijec, saj je Kranjec za njim zaostal zgolj za tri desetinke točke. Na oder za zmagovalce se je s četrtega mesta po prvem delu na veselje domačih navijačev zavihtel Jan Matura. “Danes so bile razmere izredno zahtevne zaradi vetra in dolgih prekinitev. Na vrhu zaletišča je bilo mrzlo, ko sem čakal na nastop. Vesel sem, da je Gregor uspel slaviti 47. zmago v karieri,” je dejal Kranjec.


Kranjcu se je zmaga znova za las izmuznila iz rok [foto: GEPA]

Tudi Hvala in Prevc med deseterico

Jaka Hvala je po prvi seriji zasedal 11. mesto (202 m), v finalu pa je skok 185 m zadoščal, da je šest mest pridobil in bil na koncu peti. Le mesto za njim se je uvrstil Peter Prevc, ki je s skokoma 191 m in 194 m uspel obdržati šesto mesto že iz prve serije.

Jurij Tepeš je danes zasedel 15. mesto. V prvi seriji je v odličnih razmerah poletel kar do 220 m, vendar padel, ko je z velike višine moral zaključiti svoj polet. K sreči je ob padcu hitro vstal in z dvignjenimi rokami nasmejano pokazal, da je z njim vse v redu. Zasedal je deveto mesto, vendar v finalu nazadoval za šest mest s skokom 172,5 m. Nekaj točk svetovnega pokala je vknjižil tudi Matjaž Pungertar na 29. mestu.

Ob 14.00 bodo poskusili izpeljati še eno tekmo, čeprav je za popoldne napovedan močnejši veter.


Rezultati: Svetovni pokal .: Harrachov :. Uradni rezultati


Leave a Comment