Kranjec v Alta Badii med deseteric

Alta Badia v Italiji je gostila četrti veleslalom sezone svetovnega pokala za moške. S progo Gran Risa se je pomerilo 68 tekmovalcev, slovenski navijači pa so stiskali pesti ob nastopih startnih številk 3 in 54, ki sta jih nosila Žan Kranjec in Štefan Hadalin.


Žan Kranjec je zasedel deveto mesto [foto: GEPA]

Na polovici tekme je imel najboljše izhodišče Francoz Alexis Pinturault (1:13.27), sledil mu je Hrvat Filip Zubčić (+0.26), tretji pa je bil najboljši veleslalomist sezone Marco Odermatt iz Švice (+0.40). Za vodilno trojico so se znašli predstavnik Norveške, Atle Lie McGrath (+0.46), Lucas Braathen (+0.51) in Leif Kristian Nestvold-Haugen (+0.60), isti čas kot slednji pa je postavil Kranjec in tako zasedal šesto mesto. Hadalin je bil žal med tistimi dvajsetimi smučarji, ki so svoj nastop sklenili predčasno.

Žan je tudi v drugo svojo nalogo opravil zelo dobro, kot je v navadi, predvsem v tistem delu proge, ki je najbolj zahteven. Vseeno se je v vožnjo prikradlo nekaj napak, zaradi katerih je ob prečkanju ciljne črte zasedel šesto mesto. Pinturault je uspel odbiti vse napade tekmecev in se veselil zmage, McGrath je napredoval na drugo mesto, tretji je bil Švicar Justin Murisier, Kranjec pa je na koncu zasedel deveto mesto. “Sneg je bil dokaj klasičen za Alta Badio, bilo je trdo in agresivno. Zadnji dober teden zame ni bil najlažji, tako da sem lahko zadovoljen s tekmo. Sigurno sem imel v določenih delih še nekaj rezerve. Poskušal sem iztisniti maksimum, tako da sem lahko zadovoljen z devetim mestom,” je po 100 tekmi v svetovnem pokalu dejal Kranjec, ki je tokrat nastopil prvič po smrti očeta, ki je tragično umrl v delvoni nesreči. V njegov spomin je Kranjec na čeladi namesto sponzorskega napisa nosil posebno sporočilo – “Dad for you” oz. “Oče zate.


Rezultati: Svetovni pokal .: Alta Badia :. Veleslalom (m)


Leave a Comment