Križnarjeva podrsala pri novem rekordu, dež in veter odnesla kvalifikacije

Smučarke skakalke so se z Ljubnega že preselile v nemški Titisee-Neustadt, kjer so jih danes pričakale zelo zahtevne vremenske razmere, dež, veter in mraz, ki so na koncu odnesle kvalifikacijsko serijo za jutrišnjo tretjo posamično tekmo te sezone.


Nika Križnar je skoraj popravila državni rekord [foto: Jure Makovec]

Zelo slabo vreme je v nemškem Titisee-Neustadtu danes odneslo predvideno kvalifikacijsko serijo za jutrišnjo posamično tekmo na veliki skakalnici. Že pred kvalifikacijsko serijo so organizatorji imeli precej težav z izpeljavo uradnega treninga, ki ga je motil dež, veter in tudi mraz. V prvi seriji je s 143.5 metri navdušila Nika Križnar, ki je poletela do novega državnega rekorda (izkoristila je daleč najboljše razmere), a je žal podrsala in tako uradni slovenski ženski rekord ostaja 140.5 metrov, ki je prav tako v lasti Križnarjeve in sicer iz Čajkovskega, 24. marca 2019. S 136 metri je prvo oceno serije sicer imela Avstrijka Marita Kramer, Križnarjeva je bila druga, Ema Klinec s 118.5 metri dvanajsta, Špela Rogelj je skočila 116 metrov, kar je bila 18. ocena serije, Katra Komar 113 metrov in je bila 25., Urša Bogataj je pristala pri 98 metrih, kar je bila 35. ocena serije, Jerneja Brecl pa pri 92.5 metrih, kar je bila 46. ocena med 57 skakalkami.

V drugi seriji sta skočili le Breclova 109 metrov in Rogljeva 103 metre, Komarjeva, tako kot Norvežanke, v izjemno spremenljivih razmerah ni skakala. Žirija je po 47 skakalki trening prekinila in kmalu sporočila, da je današnjega programa konec. Kvalifikacije bodo tako na sporedu jutri ob 12.15 uri, tekma pa se bo začela ob 13.45 uri.

Dan lahko ocenim kot zelo razburkan ter hkrati sproščen in vesel. Razburkan je bil zaradi samih razmer v ozračju, bilo je zelo vetrovno, na koncu so bile še padavine. To je povzročilo, da bodo kvalifikacije jutri. Sproščeno predvsem zato, ker sama pred skokom nisem čutila nekega pritiska. V ta skok sem se res podala z zelo sproščenim ritmom. To se je tudi pokazalo, sam skok je bil na mizi odličen, let je bil dejansko polet. Edini strah, ki je bil danes prisoten, je bil strah v drugem delu leta. Imela sem res veliko višine, nisem se znašla najbolj in zato sem morala skok skrajšati in še pristala sem v nočno posodico. Jutri grem v dan s popotnico dobrega skoka. To je bil moj osebni rekord. Upam, da bo jutri vreme boljše, pošteno do vseh. To bi bilo najbolje, je pa napoved, da bo še nekaj vetra, a precej manj. Veselim se že jutrišnje tekme in upam na najboljše,” je današnji dan opisala Križnarjeva.


Rezultati: Svetovni pokal .: Titisee-Neustadt :. Trening


Leave a Comment