Križnarjeva popeljala Slovenke do drugega mesta

Na prestavljeni ekipni tekmi smučarskih skakalk v Čajkovskem so Slovenke zasedle 2. mesto, zmagale so Avstrijke, ki so tako pred finalno tekmo sezone tudi ubranile vodstvo v pokalu narodov.


Nika Križnar je bila najboljša posameznica ekipne tekme [foto: Jure Makovec]

Podobno kot v Planici, je tudi v Čajkovskem včeraj veter odpihnil ekipno tekmo smučark skakalk na srednji skakalnici. Organizatorji so v Rusiji sprejeli enako odločitev kot v Sloveniji in ekipno tekmo uvrstili na program ob 8. uri zjutraj po lokalnem času s samo eno serijo. Za Slovenijo, ki je pred tekmo v pokalu narodov za Avstrijo zaostajala 27 točk jo je odprla Špela Rogelj s 86.5 metri, kar je pomenilo 5. mesto z 87,0 točkami. Vodila je Japonska z 99,9 točkami pred Avstrijo, Daniela Iraschko-Stolz je skočila 86.5 metrov in zbrala 90,0 točk, tretja je bila Nemčija iz 88,9 točkami n četrta Norveška s 87,7 točkami.

V sončnem Čajkovskem je Katra Komar kot druga za naše pristala pri 85.5 metrih, s 163,6 točkami so bile Slovenke po polovici tekme četrte, prehitele so Norvežanke. Vodile so še naprej Japonke s 176,5 točkami pred Avstrijkami, Sophie Sorschag je skočila 89 metrov, imele so 174,1 točk, tretje Nemke so imele 172,5 točk. A kmalu je prišla novica od diskvalifikaciji Juke Seto, kar je pomenilo, da so v vodstvu Avstrijke pred Nemkami in Slovenkami.

Urša Bogataj je v tretji skupini skočila 86 metrov, ob nizkih ocenah za slog pa so naše z 233,8 točkami že močno zaostajale za Avstrijkami in Nemkami. Chiara Hölzl je s 93 metri Avstrijke popeljala v vodstvo z 261,7 točkami, Nemke so bile z 248,2 točkami druge. Nato pa je sledil skok tekme s strani Nike Križnar, ki je pristala pri 101 metru in je naše s 348,5 točkami zanesljivo popeljala na drugo mesto pred Nemke, ki so na koncu zbrale 336,5 točk. Avstrijsko zmago je potrdila Marita Kramer z 98 metri in 373,7 točkami. V pokalu narodov imajo naše severne sosedinje pred zadnjo tekmo sezone tako 77 točk naskoka pred Slovenkami.

Ekipni tekmi sledi trening na veliki skakalnici, kjer bo finalna tekma sezone na sporedu ob 11. uri po lokalnem in 8. uri po slovenskem času. Na štartni listi je najboljših 31 skakalk sezone, tudi pet Slovenk, polega teh, ki so nastopile na ekipni tekmi še Ema Klinec. Nika Križnar v skupnem seštevku za Japonko Saro Takanaši zaostaja 15 točk.


Rezultati: Svetovni pokal .: Čajkovski


Leave a Comment