Križnarjeva z novimi stopničkami ostaja v vodstvu skupnega seštevka

Na zadnji posamični tekmi svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom je Nika Križnar v romunskem Rasnovu znova skočila na oder za zmagovalke, Ema Klinec pa je končala tik pod njim.


Nika Križnar je danes zasedla 3. mesto [foto: Jure Makovec]

Prvič je na tekmi svetovnega pokala v rumeni majici nastopila Nika Križnar. Prvi skok ji ni uspel najbolje, pristala je pri 88 metrih in je s 114,0 točkami zasedala 5. mesto. Ema Klinec je bila z 90.5 metri in 118,1 točkami tretja, pred njo sta bili le Japonka Sara Takanaši z 92 metri in 119,8 točkami in Avstrijka Eva Pinkelnig s 93 metri in 118,7 točkami. Zanesljivo so do novih točk skočile tudi preostale naše skakalke. Špela Rogelj je bila s 87 metri in 105,2 točkami na 10. mestu, Urša Bogataj je skočila 82 metrov in je s 97,1 tičkami zasedala 22. mesto, Jerneja Brecl je skočila 82 metrov in je bila s 95,5 točkami na 26. mestu, Katra Komar pa je z 81 metri in 90,8 točkami zasedala 29. mesto.

V finalni seriji je Komarjeva s 84 metri in s skupno 180,6 točkami napredovala na 27. mesto, odličen skok pa je uspel Breclovi, ki je z 92.5 metri in 202,6 točkami pridobila kar 14 mest in je končala na 12. mestu. Za njo sta zaostali tudi Bogatajeva, ki je skočila 87.5 metrov in je s 192,6 točkami končala na 20. mestu. Tik pred njo je bila na koncu Rogljeva, ki je skočila 83 metrov, 193,7 točkami pa je bila torej na 19. mestu.

Križnarjeva je v finalni seriji napadla z 92.5 metri, 228,6 točk pa jo je popeljalo do novih letošnjih stopničk, saj sta jo do konca tekme prehiteli le Takanašijeva z 99 metri in 239,2 točkami ter Silje Opseth z 232,9 točkami. “Za mano je še en super dan. Sicer sem bolj zadovoljna rezultatsko kot pa s samimi skoki. Skoki so bili danes malce bolj napeti, nisem skakala sproščeno. Sami skoki so bili tehnično malce slabši kot včeraj, Moram pa reči, da sem imela tudi malo manj sreče z vetrom, a kljub temu se je dalo skočiti in pokazati, da še vseeno sodim zraven, da lahko obdržim rumeno majico, tako da upam na nadaljne skoke, takšne kot so bili včeraj,” je povzela Križnarjeva po današnji tekmi. Žal je Klinčeva ostala brez zmagovalnega odra, z 90 metri in 224,3 točkami je končala tik pod njim na 4. mestu.


Katra Komar [foto: SZS]

Zadovoljna sem predvsem z vidika napredka pri skokih. Kar lepo sem sledila neki niti, ki sem si jo zamislila, popravila sem točnost. Se sestavljam, za piko na i oz. stopničke ali kaj višje pa bo potrebno še malce bolje skočiti. Zadovoljna sem, ker imam trenutno kar dobre občutke. Vem kaj delam in na čem gradim. Jutri mešana tekma, upam da nadgradim današnjo predstavo in pripomorem k uspehu oz. rezultatu slovenske ekipe,” je razmišljala Klinčeva po novi vrhunski uvrstitvi.

Ni vsak dan nedelja, je pa danes petek, kar je tudi v redu. Nismo dosegli zmage, smo pa ponovno dosegli stopničke. Super ekipni rezultat, morda vse skupaj še celo malo boljše kot včeraj. Glede na to, da je bila tekma precej vetrovna, smo danes imeli kar nekaj smole predvsem v odločilnih trenutkih. Nika v boju za še višje mesto, Ema in predvsem Špela v drugem skoku veliko smole. Mislim, da gremo lahko s to miselnostjo naprej. Ekipno smo močni in pri tem moramo ostati,” je zadnjo posamično tekmo pred svetovnim prvenstvom analiziral Zoran Zupančič, glavni trener naših skakalk. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Križnarjeva zadržala rumeno majico, Takanašijeva je prednost zmanjšala na pet točk, Slovenke pa so v pokalu narodov prednost pred Avstrijkami še povečale na 145 točk.

Jutri bo v Rasnovu na sporedu še tekma mešanih parov.


Rezultati: Svetovni pokal .: Rasnov


Leave a Comment