Kroell do zmage in vodstva v smukaški razvrstitvi

Alpski smučarji so ta konec tedna zbrani na severu Evrope, natančneje v Kvitfjellu na Norveškem. Včeraj so vozili superveleslalom, ki je nadomestil odpadlega iz Garmisch-Partenkirchna, danes pa so se pomerili na predzadnjem smuku letošnje sezone.


Klaus Kroell vodi v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala. [foto: GEPA]

Norvežani so seveda upali na domačo zmago, saj je oba treninga prepričljivo dobil Kjetil Jansrud. Ta 26-letni Norvežan se je danes prvi pognal na olimpijsko progo, ki je bila zgrajena za potrebe OI v Lillehammerju leta 1994. Odpeljal je suvereno, brez napak in smučarji so eden za drugim zaostajali za njim. Več sreče je imel Avstrijec Klaus Kroell, ki je Jansrudov čas uspel premagati le za dve stotinki sekunde. Tako so se zmage veselili v avstrijskem taboru, Norvežani pa so se morali zadovoljiti z drugim mestom Jansruda in tretjim Aksla Lunda Svindala.


Jansrud je za dve stotinki zgrešil svojo prvo zmago. [foto: Ski Racing Magazine]

Beat Feuz je z včerajšnjo zmago za pet točk prehitel Marcela Hirscherja v boju za veliki kristalni globus. Današnji smuk je končal na četrtem mestu in prednost povečal na 55 točk, a obetal si je boljši izkupiček. Razočaran je bil tudi njegov rojak Didier Cuche. Z desetim mestom je izgubil mesto vodilnega v smukaški razvrstitvi, saj je Klaus Kroell pred današnjo tekmo za njim zaostajal le 26 točk. Cuche bo težko nadoknadil izgubljeno, saj je pred koncem sezone samo še ena smukaška tekma. Velikokrat pa smo že videli, da so zadnje tekme odpadale, zato je morda Kroell že na pragu največjega uspeha v svoji karieri.

Na startu je bila tudi peterica Slovencev. V trideseterici najboljših je nastopil Andrej Šporn, a je razočaral. Z zaostankom dveh sekund in pol ni osvojil novih točk. Tudi Gašper Markič, Rok Perko, Boštjan Kline in Tomaž Sovič so bili prepočasni za trideseterico.

Jutri bo v Kvitfjellu še en superveleslalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kvitfjell :. Smuk (m)


Leave a Comment