Kvalifikacije napovedovale boljši rezultat Čebaškove

Tretja etapa Tour de skija je v švicarskem Lenzerheidu minila v znamenju sprinta v prosti tehniki. Po odličnem rezultatu Alenke Čebašek v kvalifikacijah (osmi čas), je bilo upravičljivo držanje pesti za preboj Čebaškove čim višje.


Alenka Čebašek je zasedla 26. mesto [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Čebaškova je štartala v peti četrtfinalni skupini, skupaj z vodilno v skupnem seštevku svetovnega pokala Norvežanko Marit Bjorgen, ki je prav tako v četrtfinalu končala z današnjim tekmovanjem. Alenka je v svoji skupini kot zadnja prečkala ciljno črto, kar je na koncu zadostovalo za 26. mesto. Barbara Jezeršek je obtičala v kvalifikacijah na 56. mestu in za nadaljnjimi boji zaostala do dobrih 5 sekund.

Zelo sem razočarana nad končnim rezultatom, saj sem se počutila močno. Prvi krog sem z lahkoto vodila, da že nisem vedela kar narediti. Narobe sem precenila progo in ciljni ovinek vzela po daljši poti. Smuči sem imela fenomenalne. Sem jezna nase in res noro razočarana. Danes sem dobila izjemno lekcijo za naprej,” je bila intenzivna Čebaškova ter spregovorila tudi nekaj besed o nadaljevanju Tour de skija: “Grem naprej do Toblacha potem pa bomo videli ali bom nadaljevala, malo imam sicer zamašen nos, a to ne pomeni nič hudega,” je še dodala.

Zmagovalko je določil “norveški” ciljni sprint med Astrid Uhrenholdt Jacobsen in Ingvild Flugstad Oestberg, kjer je slednja pokazala več dinamita v nogah in rokah. Tretje mesto je pripadlo Nemki Denise Herrmann.


Boštjan Klavžar je obstal v kvalifikacijah [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Pri moških je zmagal Američan Simeon Hamilton pred Kanadčanom Alexom Harveyem in Norvežanom Martinom Johnsrudom Sundbyem. Boštjan Klavžar je tekmovanje zaključil v kvalifikacijah s 77. mesto.

Vrstni red po treh etapah

Današnja zmagovalka Ingvild Flugstad Oestbergova je prevzela prvo mesto, druga je Marit Bjorgen, tretja pa Denise Herrmann. Alenka Čebašek je na 13. mestu z zaostankom 50,8 sekund. Barbara Jezeršek drži 48. mesto (+1:37,9).

Pri moških s prednostjo 22,7 sekund vodi Alex Harvey, drugi je Šved Calle Halfarsson ter tretji Martin Johnsrud Sundby. Boštjan Klavžar je na 84. mestu.


Rezultati: Tour de Ski.: Lenzerheide (ž)
Rezultati: Tour de Ski.: Lenzerheide (m)


Leave a Comment