Kvalifikacije prestali štirje slovenski orli

Na skakalnici Bergisel v avstrijskem Innsbrucku so najboljši smučarski skakalci pravkar prestali kvalifikacije za tretjo preizkušnjo novoletne turneje. Zmagovalec je ponovno Gregor Schlierenzauer, ki ostaja en od favoritov za osvojitev skupne lovorike na 61. novoletni turneji. Drugo mesto so si z dolžino skoka 125 m razdelili kar trije: trenutno vodilni v boju za zmago na turneji Anders Jacobsen ter Poljaka Kamil Stoch in Maciej Kot. Njuno odlično uvrstitev je z daljavo dneva 126 m dopolnil še en Poljak  – Krzysztof Mietus, ki je v odličnih razmerah dosegel peto mesto.


Gregor Schlierenzauer je dobil kvalifikacije v Innsbrucku [foto: GEPA]

Jutri bodo na predzadnji postaji turneje nastopili štirje Slovenci. Debitant na tekmi svetovnega pokala Cene Prevc je bil po dobrem skoku na drugem treningu (121 m) za kvalifikacijsko sito žal prekratek in je s 110,5 metri pristal na 51. mestu, tik za kolegi, ki so se uspeli uvrstiti na jutrišnjo tekmo. Robert Kranjec je z današnjo 231. uvrstitvijo na tekmo prehitel Primoža Peterko, ki je bil do sedaj slovenski rekorder. Skupaj z Matjažem Pungertarjem (116 m in 29. mesto) bo Robi (118 m in 24. mesto) v vlogi izzivalca in sicer bosta v paru s Stefanom Kraftom in Manuelom Fettnerjem. Jaka Hvala je bil kot član elitne deseterice na tekmo uvrščen že vnaprej, z dosežkom 120 m pa je danes dosegel 23. mesto, jutri se bo pomeril z Lukasem Hlavo. Edini Slovenec, ki je posegel med najboljših deset, je bil tokrat Peter Prevc na šestem mestu, izzval pa ga bo Japonec Reruhi Shimizu.

Kljub temu, da je velika večina favoritov že odpadla iz igre za najvišje skupne uvrstitve, se nam obeta zelo zanimiv razplet tako jutrišnje kot tudi zadnje preizkušnje na 61. novoletni turneji, saj sta vodilna v skupnem seštevku še vedno zelo izenačena. Drugi “polčas” prvega vrhunca sezone se nadaljuje jutri v neposrednem prenosu ob 13.45.


Rezultati: Novoletna turneja .: Innsbruck :. Kvalifikacije
Startna lista: Novoletna turneja .: Innsbruck :. Dvoboji prva serija


Leave a Comment