Kvalifikacijski veleslalom pripadel Japoncu

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu so danes potekale veleslalomske kvalifikacije za nastop na petkovi preizkušnji. V konkurenci 132 smučarjev iz pretežno eksotičnih držav je zmago slavil Japonec Tomoyqa Ishii. Razlike med najboljšimi so bile izredno velike, tako je že tretji Bolgar Nikola Chongarov zaostal 1,69 sekunde. Drugo mesto je pripadlo Latvijcu Kristaps Zvejnieksu. Tekma je sicer potekala na bližnjem smučišču Raiteralm.


Schladming jutri pričakuje veleslalomiste [foto: Erich_Spiess/OK Schladming]

Za zanimivost povejmo zaostanek zadnje uvrščenega Jamajčana Michael Eliott Williamsa, ki je na 66. mestu pridelal več kot štiri minutni zaostanek (+4:09,08).

Petkov veleslalom bo odprl Norvežan Aksel Lund Svindal, pred prvim favoritom Američanom Tedom Ligetyem bo nastopil še Francoz Alexis Pinturault. Na štartu bodo tudi štirje Slovenci – Janez Jazbec (29.), Žan Kranjec (39.), Klemen Kosi (44.) in Mišel Žerak (45.). Poleg 67 neposredno uvrščenih tekmovalcev bo nastopilo tudi 32 kvalifikantov, ki so za zmagovalcem kvalifikacij zaostali manj kot osem odstotkov.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Schladming :. Veleslalom :. Kvalifikacije (m)
Startna lista: Svetovno prvenstvo .: Schladming :. Veleslalom (m)


Leave a Comment