Lampičeva in Klavžar državna prvaka v teku na smučeh

Na Pokljuki se je odvilo 24. državno prvenstvo v teku na smučeh, ki se je s klasičnim ter zasledovalnim tekmovanjem odvilo v enem dnevu. Pri članicah je zmagala mladinka Anamarija Lampič, pri članih pa Boštjan Klavžar.

V dopoldanskem času so tekači in tekačice tekmovali na distanci v klasični tehniki s posamičnim štartom. V popoldanskem času pa v zasledovanju v prosti tehniki. Državno prvenstvo je štelo tudi za točke Zimskega pokala GEOPLIN.

Pri članicah je Lampičeva najhitrejši čas dopoldanske klasike na 5 km, nadgradila v zasledovanju ter se tako veselila prvega članskega naslova državne prvakinje. Dvakrat druga je postala Lea Einfalt (TSK Triglav Kranj), tretje mesto v zasledovanju pa je osvojila Nika Razinger (TSK Bled).

Pri članih je bil na klasični razdalji 7,5 km ter v 10 kilometrskem zasledovanju najhitrejši Boštjan Klavžar (TSK Logatec). Drugo mesto je osvojil Miha Šimenc (TSK Logatec), ki je bil po dopoldanski distanci šele na 5. mestu. Tretje mesto je osvojil Domen Potočnik (TSK Bled).


Boštjan Klavžar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Po tihem sem pričakoval zmago, glede na to, da sem zelo dobro treniral. Trenutno nisem v preveč dobri formi, saj sem po tekmi v Kuusamu staknil virozo in sem zbolel, zato sem zelo veliko izgubil, se pa sedaj počasi pobiram. Pričakoval sem, da ne bo lahko, na klasiki bi lahko pridobil še več prednosti, a sem imel majhen problem z oprijemom, zato sem šel večino proge na moč soročnega odriva, vendar se je dobro izteklo. Na zasledovalni sem pa začel z glavo, malo bolj rezervirano in potem proti koncu navil motor in pobegnil zasledovalcu Domnu. Tako na koncu dve zmagi, ki sta zamen pomemben dosežek, tudi zaradi motivacije za nadaljevanje sezone,” je povedal novi državni prvak Klavžar.

Lampičeva je prav tako osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji juniork. Drugo mesto je osvojila klubska kolegica Anita Klemenčič, tretje mesto pa Nina Žavbi Kunaver (TSK Logatec). Med juniorji je državni prvak postal Miha Šimenc (TSK Logatec), drugo mesto je osvojil Miha Dolar (TSK Bled), tretje pa Janez Lampič (TSK Triglav). Med starejšimi mladinkami je zmaga šla v roke Nini Klemenčič (TSK Triglav), drugo mesto je osvojila Veronika Jakopič (ŠD Gorje) ter tretje mesto Liza Praznik (TSK JUB Dol). Pri sterjših mladincih je naslov državnega prvaka osvojil Luka Markun (ŠD Gorje), drugo mesto je osvojil Erik Raduha (ND Rateče Planica) ter tretje mesto Miha Ličef (ŠD Gorje).

Državna prvakinja med mlajšimi mladinkami je postala Anja Mandeljc (ŠD Gorje). Drugo mesto je osvojila Maja Kerštajn (ND Rateče Planica), tretje mesto pa je osvojila Rebeka Hudovernik (ŠD Gorje). Blaž Perša (TSK JUB Dol) je osvojil naslov državnega prvaka med mlajšimi mladinci. Drugo mesto je osvojil Vili Črv (ND Rateče Planica), tretje mesto pa Anžej Hvala (TSK JUB Dol).


Rezultati: DP Slovenije .: Pokljuka :. Klasično
Rezultati: DP Slovenije .: Pokljuka :. Zasledovalno


Leave a Comment