Lampičeva in Višnarjeva odlični 5. na sprintu v Južni Koreji

Slovenski tekačici na smučeh Katja Višnar in Anamarija Lampič sta na ekipnem sprintu v prosti tehniki v Pjongčangu osvojili odlično peto mesto.

Po izjemnem uspehu 21-letne Anamarije Lampič na petkovem sprintu, ko je prvič ugnala vso konkurenco in Katje Višnar, ki je bila šesta, so bila pričakovanja za današnji ekipni sprint v prosti tehniki temu primerna. Naši dekleti sta jih uresničili. Do polovice tekme, torej do tretje predaje se večje razlike med ekipami še niso naredile, nato pa so najboljše odšle naprej. Med njimi je bila za Slovenijo tudi Lampičeva, ki je Višnarjevi predala na četrtem mestu z zaostankom vsega 1,7 sekunde za vodilno ekipo ZDA 1.


Katja Višnar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Naša najizkušenejša tekmovalka je nato odlično opravila svoj zadnji, tretji tek in pospešila na čelo vseh reprezentanc, zadnjo predajo je tako opravila na prvem mestu z 0,8 sekunde prednosti pred ZDA II in ZDA I. Lampičevi so nato nekoliko pošle moči, a je v cilj pritekla na še vedno odličnem petem mestu, za prvo ekipo Švedske, Norveške ter obema ekipama ZDA, tako da se v pokal narodov šteje četrto mesto.

Lampičeva: Ko te enkrat “zabije”, te “zabije”

Naši tekmovalki po tekmi nista sijali od sreče, tako kot po petkovi, a zadovoljstvo je bilo kljub temu prisotno: “Sva zadovoljni, a morale bi biti na stopničkah. Žal se jaz danes res nisem počutila dobro, imela sem težke noge in enostavno ni šlo. Ko te enkrat “zabije”, te “zabije” in ne gre. Morda je bila to tudi malce posledica petkove tekme, res je bilo težko. Tudi proga je težka in zato se utrujenost pozna še bolj, razlike pa so še večje,” je povedala Anamarija Lampič, ki je potrdila domnevo, da so vse ekipe zaradi težke proge začele malce počasneje: “Prva predaja je res šla zelo počasi, že pri drugi pa so se začele delati razlike. Punce so se kar zapodile, moram reči, da sem vseh šest predaj tekla skoraj na polno.” Kranjčanka po tekmi ni pozabila niti na vrhunsko oskrbo v Južni Koreji, čeprav je bil naš tabor številčno kar oslabljen: “Imeli smo vrhunske smuči, hvala serviserjem, ki so se res potrudili. Smo res majhna ekipa, fantje so res morali veliko delati, pomagal je tudi Stefano (o.p. glavni trener Stefano Saracco), ker imamo samo dva serviserja. Tudi Alenka (o p. Čebašek) je bila danes del ekipe kot maser, ker drugače ni šlo.

Kljub manjšemu nezadovoljstvu po petemu mestu pa 21-letnica Južno Korejo in generalko pred olimpijskimi igrami zapušča dobre volje: “Sem zelo vesela, Korejo bom ohranila v zelo dobrem spominu, hkrati pa je to tudi odlična motivacija za naslednje leto,” ko bodo na sporedu olimpijske igre. Takrat bo naša ekipa zagotovo več časa posvetila tudi samemu prilagajanju na časovno razliko: “Na razliko se sploh nismo privajali, spat smo hodili ob treh ponoči, spali smo do 12. ali 13. ure. Delamo se, kot da smo doma,” pred povratkom v domovino še pove Anamarija.
Svetovni pokal se prihodnji konec tedna nadaljuje v estonskem Otepaeaeju.


Rezultati: Svetovni pokal .: Pjongčang
Izjava: Anamarija Lampič (.mp3)


Leave a Comment