Lampičeva v sprintu že na stopničkah, Šimenc tik pod njimi

Druga FIS tekma v finski Saariselki je ponudila sprint v drsalnem koraku, kjer se je Anamarija Lampič že povzpela na oder za zmagovalke, Miha Šimenc pa je končal tik pod njimi. Na Norveškem je v Beitostoelnu Katja Višnar po drugem kvalifikacijskem času končala kot deveta.


Anamarija Lampič [foto: FB Rasnov]

Finska Sarriselkä je po včerajšnji preizkušnji na razdalji v klasiki danes ponudila še prvi sprint v sezoni za točke FIS. Odlična je bila naša Anamarija Lampič, ki jo je v finalnem boju ugnala le Poljakinja Justyna Kowalczyk, tretja je bila včerajšnja zmagovalka iz Avstrije, Teresa Stadlober. Poljakinja je naš tekaški biser ugnala v samem zaključku, medtem ko je Avstrijka že zaostala štiri seknde. V finalu je tekla tudi Alenka Čebašek, ki je s 6. mestom lepo zaokrožila slovenski uspeh. V kvalifikacijah je bila Lampičeva 3., Čebaškova 6., Nika Razinger 20., Eva Urevc pa 27.

Odličen pa je bil v moški konkurenci Miha Šimenc, ki je predse spustil le tri Francoze, vnovičnega zmagovalca Maurica Manificata, Richarda Jouveja in Lucasa Chanavata. V kvalifikacijah je Šimenc vpisal 8. čas, Janez Lampič je bil 16., Miha Dolar pa 37.

Odlične kvalifikacije Višnarjeve

Na Norveškem je drugi del naše ekipe, ki je danes prav tako tekmoval v sprintu v klasičnem koraku. Na 1,5 km progi je bila najboljša najizkušenejša Katja Višnar, ki je osvojila deveto mesto, potem ko je v kvalifikacijah zaostala le za kasnejšo zmagovalko Maiken Caspersen Falla. Višnarjeva je bila v konkurenci 58 tekmovalk najboljša Nenorvežanka. Druga najboljša je bila na 22. mestu Vesna Fabjan, takoj za njo je končala Anita Klemenčič. V znova močni konkurenci moških, tekmovalo jih je 109, je Benjamin Črv osvojil 79. mesto, za njim so končali še Bor Grdadolnik, Miha Ličef, Erik Raduha in Andrej Jenko.

Jutri bosta na sporedu še preizkušnji na razdalji v prostem koraku.


Rezultati: FIS tekme .: Saariselka :. Sprint (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Saariselka :. Sprint (m)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. Sprint (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. Sprint (m)


Leave a Comment