Lanišek in Pavlovčič v Zakopanah tik pod zmagovovalnim odrom

Na tretji letošnji tekmi svetovnega pokala v poljskih Zakopanah sta Anže Lanišek in Bor Pavlovčič vnovič potrdila odlično formo in končala tik pod zmagovalnim odrom.


Anže Lanišek je ostal tik pod zmagovalnim odrom [foto: Bobo]

Najboljši smučarji skakalci so se po skoraj točno mesecu dni znova zbrali na tradicionalnem prizorišču tekem svetovnega pokala v Zakopanah na Poljskem. Tekme bi ta konec tedna sicer moral gostiti Peking kot generalka pred olimpijskimi igrami prihodnje leto, a zaradi pandemije temu ni tako. Po prvi seriji druge posamične tekme te sezone v Zakopanah je bil sijajen znova Bor Pavlovčič, ki je skočil 137 metrov in s 138,1 točkami zaostajal le za pol točke za Halvorjem Egnerjem Granerudom, ki je skočil 139 metrov. Tretji je bil domačin Andrzej Sekala s 137 metri in 134,6 točkami. Odličen sedmi je bil Anže Lanišek s 133 metri in 130,0 točkami, tik za najboljšo deseterico je bil na 11. mestu Timi Zajc, ki je skočil 135 metrov, zbral pa je 127,6 točk.

Na 20. mestu je nove točke ujel Domen Prevc, ki je skočil 131 metrov in zbral 122,4 točk, žal je na nehvaležnem 31. mestu ostal Tilen Bartol s 126 metri in 110,8 točkami, le desetinko za finalno serijo. Žiga Jelar je skočil 122.5 metrov in je s 107,5 točkami končal na 37. mestu.

V finalni seriji je Prevc s 133 metri in 246,7 točkami napredoval na 17. mesto, tik za njim je danes končal Zajc, ki je skočil 129 metrov in zbral le desetinko točke manj od Prevca. Boj za najvišja mesta je odprl Lanišek, ki je skočil 135 metrov, v vedno močnejšem sneženju pa je z 266,9 točkami končal tik pod zmagovalnim odrom na 4. mestu. “Spet dobra tekma, a spet škoda prvega skoka. Preveč sem cincal, povedano po domače. V finalu sem sicer napadel zelo dobro, a malo je zmanjkalo. Gremo naprej, jutri napademo!

Le pol točke manj je na koncu s 130 metri v finalni seriji zbral Pavlovčič, ki je bil torej znova sijajen, peti. “Spet ena super tekma za mano, peto mesto je odlično! Zadovoljen sem sploh s prvim skokom, ki je bil res lep. V drugem sem naredil malenkostno napako, a upam, da v takem stilu nadaljujem naprej,” je povzel Mojstrančan.


Bor Pavlovčič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Prve zmage letos se je razveselil Japponec Rjoju Kobajaši, ki je zbral 268,9 točk, drugi je bil domačin Stekala z 268,6 točkami, tretji pa Norvežan Marius Lindvik z 267,6 točkami. Granerud je padel na sedmo mesto.

Glavni trener naših, Robert Hrgota je povedal: “Dva vrhunska rezultata z malo grenkega priokusa. Dve točki oz. dve točki in pol do zmage. A danes moramo biti s tem zadovoljni, razlike so bile zelo majhne. Morda, če bi se kakšna sreča obrnila proti nam, bi bili rezultati povsem drugačni. Sprejmem to, skoki so bili pravi in to mi pomeni več kot kaj drugega. Pohvalil bi tudi Timija, da je naredil en preskok, da je naredil dva solidna skoka. Tudi Domen danes blizu. Pri obeh manjka še pika na i, da se priključita najboljšim. Tilen morda malce smole, 31. mesto, Žiga pa s slabšim skokom več ni iztržil. Jutri gremo naprej, iščemo skoke, ki smo jih počeli danes z rahlimi popravki. Se že veselim jutrišnjega dne!

Jutri bo v Zakopanah ob 16.10 uri na sporedu še ena tekma svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zakopane


Leave a Comment