Lanišek ubranil naslov, Križnarjeva do prvega naslova prvakinje

Danes smo v Planici na Bloudkovi velikanki pod žarometi spremljali državno prvenstvo v smučarskih skokih. Lanskoletni naslov je ubranil član SSK Mengeš, Anže Lanišek, med članicami se prvega naslova veseli Nika Križnar, članica SSK Alpina Žiri.


Anže Lanišek je ubranil naslov iz lanske sezone [foto: Bobo]

Anže Lanišek, član SSK Mengeš, eden najboljših skakalcev na svetu v tem trenutku, je veljal za prvega favorita današnjega državnega prvenstva in to vlogo je več kot zanesljivo tudi upravičil. Zmagal je s skokoma dolgima 136.5 metrov, skupno pa je zbral 285,2 točk. Na drugo mesto je v finalni seriji s četrtega po prvi skočil Peter Prevc, SK Triglav Kranj, ki je skočil 130 in 132.5 metrov, zbral pa je 267,5 točk. Bron je po drugem mestu v prvi seriji na koncu osvojil Domen Prevc, SK Triglav Kranj, ki je dvakrat skočil 130.5 metrov, zbral pa je 262,4 točk.
Po novem naslovu je Lanišek povedal: “Še vedno mislim, da so stvari, ki se jih da še izboljšati in na temu delamo, a ne z glavo skozi zid. Dobro je, da sem ubranil naslov prvaka. To je velika čast, da si najboljši v državi in da v bistvu tudi svojemu klubu nekaj povrneš nazaj.

Pod zmagovalnim odrom so se razvrstili Jernej Damjan, Tilen Bartol, Cene Prevc, Rok Masle, Bor Pavlovčič, Lovro Kos in Timi Zajc, ki je zaokrožil najboljšo deseterico.

Med dekleti je bila prvič v karieri najboljša na državnem prvenstvu Nika Križnar. Članica SSK Žiri je skočil 115 in 125.5 metrov, zbrala pa je 227,4 točk. Srebro je s 118.5 in 122 metri ter 217,9 točkami osvojila Ilirijanka Urša Bogataj, bron je osvojila članica SSK Mislinja, Jerneja Brecl, ki je skočila 109.5 in 117 metrov, zbrala pa je 199,1 točk. Pod zmagovalnim odrom je končala Nika Prevc, sledile so Špela Rogelj, Nika Vetrih, Katja Markuta, Katra Komar, Jerneja Repinc Zupančič, Tinkara Komar in Lara Logar. Ema Klinec je manjkala zaradi samoizolacije.


Nika Križnar se veseli prvega naslova državne prvakinje [foto: SZS]

Nika Križnar je po zmagi povedala: “Domačih tekem nisem nikoli jemala preveč resno, vedno sem imela težave s samo pripravo na tekmo. Vedno sem delala napake. Na svetovnem prvenstvu sem se znala pripraviti na tekmo in poskakati še bolje kot po navadi na treningu. Na koncu tekme sem si vedno tudi rekla, da doma lahko izgubim kakšno mesto, na tekmah svetovnega pokala pa nimam ničesar izgubiti, tam moram pokazati kar znam. Trenutno pa tako ali tako ne vem, kako bi bilo, če bi bila Ema z nami. Ema je bila, preden je bila pozitivna, pripravljena zelo dobro, kazala je res konstantne skoke. Zdi se mi, da bi zdaj skakala v sam vrh svetovnega pokala in komaj čakam, da pride nazaj. Mi pa veliko pomeni, da sem končno zmagala in si dokazala, da tudi doma lahko skočim na sam vrh.

Znana šesterica za novoletno turnejo

Po državnem prvenstvu je glavni trener naših, Robert Hrgota, določil šesterico, ki bo začela 69. novoletno turnejo. To so Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Žiga Jelar, Domen Prevc in Cene Prevc.


Rezultati: Članice
Rezultati: Člani
Rezultati: Člani – ekipno


Leave a Comment