Lara Gut najboljša, Ilka Štuhec tik za deseterico

V mondenem smučarskem središču St. Moritz v Švici so se smučarke pomerile na šestem smuku za svetovni pokal v letošnji sezoni. Zmagala je domačinka Lara Gut pred Anno Fenninger in Edit Miklos, ki je prvič v karieri stopila na zmagovalni oder.


23-letna Švicarka je slavila svojo 12. zmago v karieri (foto: GEPA)

Razmere za tekmovanje so bile tokrat odlične – sonce je poskrbelo za dobro vidljivost, nizke temperature pa za trdo snežno površino. Kasneje se je sicer pojavil veter v sunkih, ki je nekoliko oviral tekmovalke z višjimi startnimi številkami.

Pred nastopi najboljše sedmerice je presenetljivo progo najbolje odsmučala Madžarka Edit Miklos, ki je vodila pred Nemko Viktorio Rebensburg. S številko 16 je nato najhitrejši čas postavila domačinka Lara Gut, ki si je odločilno prednost prismučala v srednjem in spodnjem delu. Še najbolj se ji je približala Anna Fenninger, Tina Maze pa je nastopila vidno utrujena. Črnjanki je v zadnjih dneh očitno bolezen pobrala preveč moči, da bi se borila za najvišja mesta. Vseeno je bila na 18. mestu boljša kot ameriška šampionka Lindsey Vonn, ki je zaradi velike napake ob prehodu v spodnji del proge, zaostala več kot dve sekundi in osvojila 23. mesto.

Veliko bolje kot Mazejeva in Vonnva pa je smučala Ilka Štuhec, na kar je opozorila že z vožnjama na treningih. V zgornjem delu je bila izredno hitra, v nadaljevanju je sicer nekaj izgubila, a vseeno osvojila odlično 11. mesto. “Vedela sem, kako moram popraviti linijo iz včerajšnjega treninga. Zjutraj sem naredila še malo treninga veleslaloma, da sem dobila boljši občutek. Res je bilo dobro smučati v teh pogojih in dobila sem samozavest ter odsmučala približno tako kot znam,” je po najboljši uvrstitvi v tej sezoni povedala Štuhčeva. Vanja Brodnik in Ana Bucik sta ostali brez točk.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz :. Smuk (ž)


Leave a Comment