Lea Einfalt in Miha Šimenc državna prvaka na tekaških rolkah

Lea Einfalt (TSK Triglav Kranj) in Miha Šimenc (TSK Logatec) sta nova državna prvaka na tekaških rolkah, 4. Poletnega državnega prvenstva, ki je v prologu in zasledovanju potekalo v Gozdu pri Zgornjem Vetrnem. Za naslove državnih prvakov se je pomerilo skupaj 61 tekačev in tekačic, ki so morali preteči dvakratno dolžimo 2. kilometra pretežno v strm klanec.


Zmagovalni oder članic [foto: SZS]

Einfaltova je pred drugo uvrščeno Katjo Višnar (TSK OGP GRAD Bled) že v prologu dosegla 39 sekund prednosti ter v zasledovanju dodala še slabe pol minute. Tretje mesto si je pritekla Alenka Čebašek (TSK OGP GRAD Bled), ki je za Višnarjevo zaostala le 4 sekunde. Lea je osvojila naslov državne prvakinje tudi med juniorkami. “Danes mi je šlo super, ampak je bilo kar težko, ker je zelo drselo na mokri cesti. Naslova sicer nisem pričakovala sem pa upala, da se bom lahko borila za vrh, glede na to, da je na progi veliko vzpona kar mi odgovarja, še bolje bi bilo, če bi bila tekma malo daljša. S formo sem zadovoljna, do sedaj sem že veliko napredovala in v članski ekipi se odlično počutim, zato upam, da bom to pripravljenost uspešno prenesla v zimo,” je povedala Einfaltova.

Tudi Šimenc si je v cilju pritekel lepo prednost pred drugo uvrščenim biatloncem Klemenom Bauerjem (+47,0) ter poleg absolutnega naslova državnega prvaka, osvojil še zlato med juniorji. Tretje mesto je presenetljivo osvojil starejši mladinec Janez Lampič (TSK Triglav Kranj) z drugim najhitrejšim časom v zasledovanju. “Zmage nisem pričakoval, saj je Bauer odličen tekač, očitno sem v dobri formi oziroma sem se dobro spočil po težkem prejšnjem ciklu treninga, forma je generalno vredu, lahko treniram in predvsem najbolj pomembno brez bolezni,” je Šimenc komentiral dober nastop.


Zmagovalni oder članov [foto: SZS]

V kategoriji juniorjev je 2. mesto osvojil tekmovalec iz kluba TSK OGP GRAD Bled Miha Dolar, 3. mesto pa je Lovro Malnar (TSK Logatec). V kategoriji starejših mladincev je za zmagovalcem Lampičem, 2. mesto osvojil Miha Ličef (ŠD Gorje), 3. mesto pa Erik Raduha (ND Rateče-Planica). V kategoriji starejših mladink je naslov državne prvakinje odšel v roke Aniti Klemenčič (TSK Triglav Kranj), druga je bila Veronika Jakopič (ŠD Gorje) ter tretja Nina Žavbi Kunaver (TSK Logatec). Državni prvak med mlajšimi mladinci je postal Blaž Perša (TSK JUB Dol), 2. mesto je osvojil Vili Črv (ND Rateče-Planica), 3. mesto pa Luka Markun (ŠD Gorje). V kategoriji mlajših mladink se je državnega naslova veselila Anja Mandeljc (ŠD Gorje), druga je bila Tais Vozelj ter tretja Nina Klemenčič (obe TSK Triglav).

Otroške kategorije za Poletni pokal GEOPLIN 2014

Tekmovalci in tekmovalke v otroških kategorijah so se pomerili na 1,2 kilometra dolgem vzponu. Med starejšimi dečki je s progo najhitreje opravil Žan Pevec pred Alexom Cisarjem (oba TSK Triglav Kranj) ter Galom Grosom (NŠD Medvode). Ajda Arh (SD Bohinj) je zmagala v kategoriji starejših deklic, pred Živo Klemenčič in Saro Jazbec (obe TSK Triglav Kranj). Anže Gros je bil najhitrejši med mlajšimi dečki, za njim je najhitreje pritekel v cilj Mark Vozelj (TSK Triglav Kranj), tretji najhitrejši je bil Jošt Mulej (ŠD Gorje). Članica ŠD Kokrica Hana Jamnik Mazi je bila najhitrejša med mlajšimi deklicami, 2. mesto je zasedla Eva Goropečnik (SK Ihan), Teja Zadravec (TSK Triglav Kranj) pa 3. mesto.


Rezultati: DP Slovenije
Fotogalerija: 06.09.2014, Državno prvenstvo


Leave a Comment