Lea Einfalt zmagovalka na 5 km prosto

V deževnem St. Ulrich am Pillersee je Lea Einfalt z zmago razveselila trenerje na 5 km v prostem slogu s posamičnim startom v kategoriji deklet do 20 let. Druga je bila Avstrijka Teresa Stadlober (+17,5) ter tretja Nemka Victoria Carl (+20,1).

Zmage nisem pričakovala, sem pa upala da bom uvrščena med najboljših pet, zato, ker mi prosta tehnika zelo leži ter ker mi tukajšnja proga izredno leži, namreč tukaj sem tekla že tretjič zapored. Z manj pluženja, bi lahko pridobila še kako sekundo, vendar nisem tvegala padca,” je po tekmi svoj nastop komentirala Einfaltova, ki je imela celo tretji absolutni čas.


Lea Einfalt je razveselila trenerja [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Pri članicah je prav tako na razdalji petih kilometrov zmagala Nemka Nicole Fessel pred rojakinjo Sandro Ringwald (+7,7), tretje mesto pa je pripadlo Francozinji Anouk Faivre Picon (+15,2). Najboljša slovenska članica je bila Anja Eržen (+34) na devetem mestu.

Miha Šimenc je pritekel najboljšo moško uvrstitev v kategoriji do 20 let, z zaostankom +25,7 je na koncu dosegel osmo mesto. Zmagal je Italijan Francesco De Fabiani s časom 24:10,4, pred Čehom Petrom Knopom (+2,6) in Švicarjem Romanom Schaadom (+7,6).

Pri članih je s časom 22:22,9 pričakovano zmagal lanskoletni skupni zmagovalec svetovnega pokala Švicar Dario Cologna 22:22,9, drugi je bil Rus Alexander Legkov (+19,5), tretji pa včerajšnji zmagovalec Nemec Franz Goering (+28). Najhitrejši slovenski tekmovalec je bil tokrat Boštjan Klavžar (+2:04,0) na 56. mestu.


Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich am Pillersee :. Članice
Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich am Pillersee :. Dekleta do 20 let
Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich am Pillersee :. Člani
Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich am Pillersee :. Fantje do 20 let


Leave a Comment