Lindsey Vonn kljub veliki napaki do zmage, Mazejeva 10.

Američanka Lindsey Vonn je v Lake Louisu ponovno dokazala svojo superiornost v hitrih disciplinah. Kljub veliki napaki, ki se ji je pripetila na progi, je zaostanek 54 stotink ob prihodu v cilj spremenila v 52 stotink prednosti pred rojakinjo Stacey Cook. S tretjim mestom je presenetila Švicarka Marianne Kaufmann-Abderhalden.

Tina Maze je bila danes precej hitrejša [foto: GEPA]

Tina Maze, ki še vedno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala, je danes smučala precej bolje. Hitro si je sicer nabrala zaostanek, vendar ga je uspela do cilja precej zmanjšati. Brez točk je ponovno ostala Vanja Brodnik, medtem ko je bila Ilka Štuhec 21.

Danes startna številka ena ni bila najboljša, saj je v zadnjih 24. urah padlo kar nekaj snega, tako da je proga postala hitrejša pri nekoliko višjih številkah. Razmere so bile takšne, kot so pogosto v Lake Louisu. Na vsake toliko je snežilo, začel je pihati veter, tako da je bila tekma zelo težka. Moram pohvaliti nastop Vanje, ki je imela vmes konkurenčne čase, v nekaterih odsekih proge pa je še vedno imela težave. Toda v zadnjih petih dneh je pokazala napredek tako da sem z njo zadovoljen. Naš cilj, da se Ilka uvršča med dobitnice točk se je znova uresničil, zdaj pa mora priti še višje, med dvajseterico,” je po tekmi dejal trener hitrih disciplin Andrej Možina.

Vonnova si je z današnjo 11. smukaško zmago na tem kanadskem prizorišču tekem za svetovni pokal prismučala tudi 55. zmago kariere. S tem dosežkom se je po številu zmag izenačila z legendarno Švicarko Vreni Schneider.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (ž)


Leave a Comment