Lindsey Vonn ulovila Annemarie Moser Pröll

Američanka Lindsey Vonn je na olimpijski progi Tofane v Cortini d’Ampezzo slavila jubilejno 62. zmago v svetovnem pokalu. S tem se je izenačila z legendarno, zdaj 61-letno avstrijsko smučarko, Annemarie Moser Pröll, ki je uspehe nizala v 70. letih. Glede na formo, v kateri je 30-letna Američanka, pa je pričakovati, da bo kmalu sama na vrhu večne lestvice zmagovalk v alpskem smučanju.


Poleg Vonnove sta bili na zmagovalnem odru še Görglova in Merighettijeva (foto: GEPA)

Danes smo sicer v italijanski Cortini videli smukaško preizkušnjo, ki bi morala biti že včeraj, a je obilna snežna odeja povzročila zamik predvidenega programa. Vreme je tokrat dobro sodelovali z organizatorji, zato so bile razmere na progi veliko boljše kot na petkovem skrajšanem smuku, kjer so se slabo odrezale predvsem najboljše tekmovalke. Slabši petkov nastop je želela z novo vrhunsko uvrstitvijo popraviti tudi Tina Maze, ki ji proga v Cortini zelo ustreza. Presenetljivo je, po odločnem in hitrem začetku, največ izgubila v srednjem delu, kjer tehnično zahtevnih zavojev ni izpeljala tako dobro kot takrat vodilna domačinka Daniela Merighetti, prav tako pa njene smuči niso drsele dovolj hitro v spodnjem delu. Ciljno črto je tako prečkala z 41 stotinkami zaostanka, kar je pomenilo drugo mesto. Do razpleta tekmovanja sta jo, poleg Vonnove, prehiteli še zmagovalka petkovega smuka Elena Fanchini in Avstrijka Elisabeth Görgl.

Točko je za las ujela tudi Ilka Štuhec, ki je bila 30. Vanja Brodnik je zaostala več kot tri sekunde in se ni uvrstila v trideseterico.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cortina d’Ampezzo :. Smuk (ž)


Leave a Comment