Maatta pometel s tekmeci, Kosec šesti


Jaka Kosec [foto: Ania Trybus/smucka]

Včeraj zvečer so se na olimpijskih festivalu evropske mladine na srednji napravi v Libercu za naslove merili smučarski skakalci. 16-letni Jarkko Maatta iz Finske je kot edini dvakrat skočil prek 100 metrov in je pometel s konkurenco.

Maatta velja za izjemen finski talent skakalnega športa, kar je potrdil tudi včeraj, ko ni imel konkurence na posamični tekmi smučarjev skakalcev na neuradnih olimpijskih igrah mladih v Libercu. Finec je skočil 107 in 103 metre ter s tem srebrnega Avstrijca Ulricha Wohlgenannta premagal za skoraj 30 točk. Bron si je priskakal Norvežan Sohagen Mats Berggaard. Slednji je na treningu zrušil rekord skakalnice, potem ko je pristal kar pri 114 metrih. “To je bil unikaten skok, ki ga jaz ne morem ponoviti. Daleč od tega, da bi bil razočaran, ker nisem zmagal na tekmi – nasprotno, sem zelo zadovoljen s tretjim mestom!” je povedal Berggaard.

Najboljši od štirih Slovencev je bil Jaka Kosec na zelo dobrem šestem mestu, njegov uspeh pa je z devetim mestom dopolnil večni tekmec iz letnika 1994, Urban Sušnik. Po prvi seriji je bil član NSK Tržič-Trifixa na pragu stopničk, a v drugi seriji je žal s četrtega mesta padel na deveto. Aljaž Vodan se ni prebil v finalno serijo, David Grm pa je bil diskvalificiran. “V prvi seriji so bile zelo slabe razmere, v drugi pa sem kar dobro skočil. Na koncu sem navkljub temu s šestim mestom lahko kar zadovoljen,” je po nočni preizkušnji dejal 16-letni Kosec.

Tekmovanje je potekalo v izredno težavnih razmerah in večkratnih prekinitvah zaradi premočnega vetra.


Rezultati: Olimpijski festival evropske mladine .: Liberec :. Uradni rezultati


Leave a Comment