Maja Vtič in Katja Požun med deseterico v Hinterzartnu

V nemškem Hinterzartnu je potekala druga tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta. V kvalifikacijski seriji so bile uspešne vse slovenske predstavnice. Posebno se je izkazala Urša Bogataj, ki je pristala pri kar 104,0 m. Žal pa tekmovalka iz Briš pri Polhovem Gradcu v prvi seriji ni ponovila skoka, saj je ob neugodnih vremenskih razmerah s 75,5 m ostala brez točk. Žal se je enako pripetilo tudi Špeli Rogelj (86,0), ki je le za desetinko točke ostala izven finala.


Maja Vtič je bila znova najvišje uvrščena Slovenka [foto: GEPA]

Preostale štiri Slovenke so prikazale dobre skoke. Znova se je najvišje uvrstila Maja Vtič (98,5; 96,5), ki je četrto tekmo sezone končala na šestem mestu. Univerzitetna prvakinja Katja Požun (99,5; 87,5) je bila deseta, Ema Klinec (95,0; 90,0) 12. in Eva Logar (84,0; 96,5) 18.

Na današnji tekmi sem naredila nekoliko boljša skoka. V Lillehammerju me je nekoliko ‘zmatralo’, nato sem v Predazzo dobro nastopila, na prvi tekmi v Hinterzartnu pa sem znova nastopila slabo. Zelo niham v formi. Na treningih prikažem dobre skoke, na tekmi pa se mi ne izide. Z današnjo tekmo sem zadovoljna. Včeraj me je že nekoliko pobilo, saj nisem vedela kaj je. V Predazzu sem dobro nastopila. Dejala sem si: ‘Danes je nov dan, nova priložnost, ki jo je potrebno izkoristiti.’” je dejala Požunova, ki bi želela nastopiti tudi v ženski obliki novoletne turneje, če bi obstajala: “Dekleta uživamo v skokih. Že nekajkrat smo se pogovarjale, da bi bilo lepo imeti novoletno turneje. Občasno pa paše imeti tudi nekaj premora, predvsem sedaj, da potreniram pred naslednjimi tekmami.


Katja Požun je zasedla deseto mesto [foto: GEPA]

Vremensko pogoji igrali pomembno vlogo

Današnja tekma je bila vetrovna loterija. Pri dekletih se to še nekoliko bolj pozna, saj so nekoliko bolj občutljiva na vremenske pogoje. Večina skakalk je nastopila v dobrih pogojih, tiste, ki so imele slabe pogoje pa se več ni dalo narediti. Zaradi rezultatov Urše in Špele nisem posebno slabe volje. Urša je bila najboljša v kvalifikacijah in je na tekmi dobila slabe razmere, zaradi česar ni uspela izvleči dobrega skoka. V finalnem nastopu so dekleta nekaj izgubila. Enkrat bomo tudi mi odvrgli plašč slabih razmer. Dekleta niso naredila slabih skokov, razmere pa ne moremo izbirati,” je po tekmi razmišljal glavni trener Jože Berčič ter predstavil aktivnosti preko božično-novoletnih praznikov: “Preko Božiča bodo imela dekleta prosto. Sedaj imamo še nekaj obveznosti do sponzorjev, nato pa sta 28. in 29. decembra še dve tekmovanji doma. Do takrat bomo trenirali. Že 1. januarja pa odpotujemo za Chaikovsky“.

Še enkrat več pa je slavila Japonka Sara Takanashi (96,0; 98,5), druga je bila Rusinja Irina Avvakumova (96,5; 97,5), ki je v letošnji sezoni izjemno napredovala. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je na veselje domačih navijačev stopila Nemka Carina Vogt (95,0; 96,5)

Dekleta imajo sedaj krajši premor, saj jih naslednje tekme čakajo 3. in 4. januarja v ruskem Chaikovskyem.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinterzarten
Izjava: Jože Berčič (.mp3)
Izjava: Katja Požun (.mp3)


Leave a Comment