Maja Vtič na stopničkah v Almatyu


Zmagovalni oder [foto: SZS]

V kazahstanskem Almatyu so se dekleta v pravih pomladanskih razmerah, termometer je kazal 15 stopinj Celzija, pomerila še na drugi tekmi svetovnega pokala. Do nove zmage je prišla Japonka Sara Takanashi, drugo mesto je osvojila Daniela Iraschko-Stolz, tretja pa je bila Maja Vtič. Slednja je tako že osvojila tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala ter tako postala prva Slovenka s takšnim uspehom. ″Vreme me spominja bolj na poletje, a so bile skakalnice zelo dobro pripravljene. Tekme so bile zelo lepe. Ni bilo težav z vetrom. Sem še toliko bolj vesela, da sem dobro skakala in ni veter krojil rezultatov. V prvem skoku sem naredila napako, ki sem jo v drugem popravila. Danes je bila Sara znova bolj dosegljiva, smo se ji približale. S svojimi skoki in rezultatom sem zadovoljna. Reakcija je bila, da mi je vse skupaj odleglo, ko sem izvedela, da je dovolj za stopničke. Morda je zame celo bolje, da je kdaj poskusni skok odpovedan, še posebej proti koncu sezone, ko se je že nabrala utrujenost. Danes to ni vplivalo name, da ni bilo poskusnega skoka. Scenarijev za konec sezone je zelo veliko. Zelo si želim, da bo kakšen uresničljiv, da ne bo ostalo le pri besedah. Upam, da današnja tekma ni bila zadnja in bomo normalno zaključili ter imeli tudi normalno podelitev za konec sezone,″ je po tekmi menila Vtičeva.


Maja Vtič [foto: SZS]

Na 17 tekmi v sezoni so točke osvojile še Špela Rogelj na 12., Katja Požun na 16. in Eva Logar na 19. mestu. Brez točk pa je tokrat ostala Urša Bogataj, ki je na 31. mestu za finalno serijo zaostala za 0,7 točke.

Svetovni pokal bi se moral prihodnji teden zaključiti v romunskem Rasnovu, a so tekme že odpovedane zaradi pomanjkanja snega. Mednarodna smučarska zveza intenzivno išče nadomestnega prireditelja. Dokončna odločitev naj bi bila znana v ponedeljek.


Rezultati: Svetovni pokal .: Almaty
Izjava: Maja Vtič (.mp3)


Leave a Comment