Maja Vtič sedma v Sapporu

Drugi dan svetovnega pokala v smučarskih skokih v japonskem Sapporu je ponovno pripadel domačinki Sari Takanashi, ki je šele s sedmo daljavo v prvi seriji (87 m), v finalu z daljavo 97 m razveselila domače navijače. Drugo mesto je po prvi seriji obdržala Nemka Corina Vogt (93,5 m; 94 m), prva po prvi seriji Avstrijka Chiara Hoelzl (88,5 m: 92,5 m) pa je v finalu skočila na tretje mesto.

Maja Vtič (93,5 m; 86 m) si je po prvi seriji delila tretje mesto z domačinko Ito Yuki, daljava finala pa je zadostovala za končno sedmo mesto. Včerajšnja junakinja Špela Rogelj (94,5 m; 87,5 m) je bila deseta, Urša Bogataj (78 m; 83 m) 21., takoj za njo se je uvrstila Katja Požun (86 m; 80 m). Eva Logar (83 m; 77,5 m) pa je končala na 27. mestu.


Maja Vtič [foto: GEPA]

Smuči izgubljene nekje v Parizu

“Danes so bile vse punce v točkah, kar je naš cilj na vsaki tekmi, enkrat smo višje, drugič malo nižje, za današnji visok rezultat je bilo potrebno imeti nekaj sreče, Sapporo je vedno nepredvidljiv z vetrom in snegom. Danes je v prvi seriji pihalo kot za stavo, v drugi seriji pa je začelo snežiti. Ne želim se izgovarjati, a danes vsakič kadar sem stopil naprej ter dvignil zastavico, so se pokazale rdeče puščice. Maja je bila danes zrela za na stopničke, edina je imela veter v hrbet, opravila je dva solidna skoka, a na koncu je zmanjkalo nekaj sreče. Špela je prvi skok opravila zelo dobro, a brez telemarka, kasneje je povedala, da jo je malo ‘štihnilo’ v križu, nato je sama šla do fizioterapevtke Neže Mravlje, ki dela pri Američanih, da jo je ‘poštimala’, v drugi seriji je nato skočila nekoliko z rezervo, borila se je do konca.

Tudi ostala dekleta moram pohvaliti, vse so se dobro prilagodile izposojeni opremi, razen Eve, ki je imela nekaj težav z okovjem. Še vedno čakamo smuči, po trenutnih informacijah so nekje v Parizu, puncam sem že trikrat obljubil, da so smuči na poti, a jih še vedno ni. Upam, da bodo prišle do naslednje tekme v Zau”, je povedal glavni trener Sten Baloh.


Po treh tekmah za svetovni pokal  je Špela Rogelj na tretjem mestu v skupnem seštevku. [foto: GEPA]


Rezultati: Svetovni pokal .: Sapporo


Leave a Comment